≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Britanka pronađena mrtva u Turskoj: Naređena obdukcija, nije prva ostrvljanka koja je tamo nastradala

Vreme čitanja: oko 1 min.

U maju je još jedna Britanka nastradala u Turskoj

  • 0
Policija, Turska, turska policija Foto: Profimedia

Britanska penzionerka pronađena je mrtva pored puta u Turskoj, dva dana nakon što je prijavljen njen nestanak.

Telo neimenovane 74-godišnje žene otkriveno je pored puta u šumovitoj oblasti u blizini distrikta Asmaka u Antaliji. Medicinske ekipe su izašle na lice mesta, ali su samo mogle da konstatuju njenu smrt.

Žena je bila bivša stanovnica popularnog primorskog letovališta Aljane i dijagnostifikovana joj je Alchajmerova bolest, ali uzrok njene smrti još nije utvrđen, javljaju turski mediji. Mrtvozornici u mrtvačnici opštine Aljana ove nedelje treba da obave obdukciju.

U maju, Britanka je bila na odmoru sa svojim dečkom u Bodrumu kada je živa spaljena u svom vozilu. Lokalni mediji javili su da se Hejli Luiz Pirs probudila nakon što je plamen već zahvatio njihov smeštaj. Njen neimenovani turski dečko je pobegao iz vatre, ali stepen njegovih povreda nije poznat.

Na snimcima sa lica mesta vidi se samo da je karavan potpuno uništen dok se vatrogasna ekipa bori da ugasi vatru. Mogli su samo da pronađu beživotno telo Hejli unutar ugljenisanih ostataka vozila.

U 2019. godini, 43.929 iseljenika iz različitih zemalja preselilo se u Antaliju, a oko 102.634 stranca živi u odmaralištu, prema podacima Turskog instituta za statistiku.

U međuvremenu, šumski požari velikih razmera opustošili su delove oblasti, a jedan je zahvatio turističku tačku okruga Kemer u Antaliji. Vlasti su saopštile da je 10 aviona koji su bacali vodu i 22 helikoptera raspoređeno da pokušaju da ugase požar, a više desetina domova i bolnica je evakuisano iz predostrožnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Italija se bori sa velikim brojem požara: Vatrena stihija se ne smiruje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA