Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši američki marinac, pušten u razmeni zarobljenika iz Rusije, povređen u Ukrajini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rid, koji je oslobođen u okviru razmene zatvorenika u aprilu 2022. godine, prevezen je u bolnicu u Kijevu i evakuisan je u Nemačku gde mu je pružena lekarska nega

  • 1
trevor reed rid Foto: Tanjug/AP

Trevor Rid, bivši američki marinac koji je bio nezakonito zatočen u Rusiji skoro tri godine pre nego što je pušten u razmeni zarobljenika, povređen je dok se borio u Ukrajini, rekao je za CNN izvor koji ima saznanja o tome.

Rid, koji je oslobođen u okviru razmene zatvorenika u aprilu 2022. godine, prevezen je u bolnicu u Kijevu i evakuisan je u Nemačku gde mu je pružena lekarska nega, rekao je neimenovani izvor.

Okolnosti oko Ridove povrede u borbama za sada nisu jasne. "Svesni smo da je Trevor Rid povređen dok je učestvovao u borbama u Ukrajini", rekao je zamenik glavnog portparola Stejt departmenta Vedant Patel na brifingu, dodajući da je Rid evakuisan u Nemačku uz podršku neimenovane nevladine organizacije.

Američki zvaničnik rekao je za CNN da se Rid leči u regionalnom medicinskom centru Landstul, američkoj vojnoj bolnici u blizini vazdušne baze Ramštajn. Patel i još jedan zvaničnik američke administracije naglasili su da Rid "nije bio angažovan ni u kakvim aktivnostima u ime američke vlade".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA