Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriveno kako je došlo do pada ogromnog krana u Njujorku: Odmah pokrenuta istraga o odgovornosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 2
Pad krana u Njujorku Foto: Tanjug/AP

Šest osoba, uključujući četiri civila i dva vatrogasca, zadobilo je lakše povrede u padu krana u sredu ujutro na Menhetnu.

Jedan od vatrogasaca je imao bolove u grudima i prevezen je u oblasnu bolnicu, ali sve povrede nisu opasne po život, rekao je zamenik komesara vatrogasne službe Njujorka Džozef V. Fajfer na konferenciji za novinare. Fajfer je dodao da su neki od povređenih civila građevinski radnici.

Incident se dogodio na gradilištu u 10. aveniji i 41. ulici, gde su vatrogasci odgovorili na požar pre nego što se ruka krana srušila i udarila u zgradu preko puta, saopštili su gradski zvaničnici.

Požar je izbio dok je kranista podizao oko 16 tona betona, rekao je Fajfer novinarima na konferenciji za novinare. Operater je pokušao da ugasi vatru, ali ga je zahvatio plamen, rekao je Fajfer, dodajući da je operater bezbedno izašao iz kabine dizalice.

Zvaničnici veruju da je vatra oslabila kablove dizalice "do tačke u kojoj su izgubili snagu i tada je došlo do kolapsa", rekao je Fajfer.

Na snimku objavljenom na Tviteru vide se plamen i dim kako se dižu iz dizalice pre nego što je pala ruka krana, udarajući u zgradu preko puta ulice. Slike koje je podelila kancelarija gradonačelnika Erika Adamsa pokazuju krhotine koje leže na ulici ispod.

Vlasti će razmotriti svaku od strana uključenih u rad dizalice u okviru istrage o urušavanju, rekao je komesar za zgrade Džejms Odo tokom konferencije za novinare. Inženjeri odeljenja će takođe proceniti strukturni integritet zgrade u koju je udario deo dizalica koji je pao.

(Telegraf.rs)

Video: Italija se bori sa velikim brojem požara: Vatrena stihija se ne smiruje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA