≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pao helikopter sa turistima u Sibiru, četiri osobe poginule

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se pretpostavlja, prilikom sletanja helikopter je dotakao kabl pod naponom i zapalio se

  • 0
Helikopter nesreća pad kvar helikoptera Foto-ilustracija: Shutterstock

Četiri osobe stradale su u padu helikoptera Mi-8 u selu Tungur na planinama Altaj u Sibiru, rečeno je Ria Novostima u regionalnom sedištu Ministarstva za vanredne situacije.

Prvobitno je saopšteno da je poginulo šest osoba.

"Helikopter se zapalio prilikom sletanja u Tungur u Republici Altaj. Prema preliminarnim podacima, šest osoba je poginulo, a sedam je povređeno", saopštilo je ministarstvo.

Ipak, kasnije se ispostavilo da su se dve osobe same spasile i da su otišle u bolnicu radi saniranja povreda, pa je broj mrtvih korigovan na četiri, što je jedan zvaničnik potvrdio za TASS.

Kako je precizirano u Ministarstvu za vanredne situacije, privatni Mi-8 je, kako se pretpostavlja, helikopter je prilikom prilaza dotakao kabl pod naponom i zapalio se. Zbog incidenta, bez struje su ostala sela Tjungur i Kučerla s ukupno oko 2.000 stanovnika.

Kako je saopštila Federalna agencija za vazdušni saobraćaj, nesreća se dogodila 200 kilometara južno od Gorno-Altajska. Helikopterska kompanija "Altai Avia" je prevozila grupu turista. U letelici je bilo 15 ljudi: 12 putnika i tri člana posade. Među njima je bio i jedan državljanin Belorusije, a beloruske diplomate trenutno pokušavaju da razjasne u kakvom je on stanju.

Iz Gorno-Altajska u pomoć je doleteo Mi-8 regionalnog Centra za spasavanje Federalne agencije za vazdušni saobraćaj. Dve žrtve evakuisane su drugim helikopterom kompanije "Altai Avia", koji je obavljao radove u zoni katastrofe. Prevezeni su u bolnicu u selu Ust-Koksa.

Ruski istražni komitet pokrenuo je krivičnu istragu zbog kršenja pravila bezbednosti vazdušnog saobraćaja i pravila za obavljanje vazdušnog saobraćaja.


(Telegraf.rs)

Video: Očevidac pričao o padu vojnog helikopter: Snimci sa mesta nesreće u Hrvatskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA