Vreme čitanja: oko 3 min.

Imala je 28 preloma rebara, otac je nije želeo jer je devojčica: Roditelji monstrumi osuđeni za smrt bebe

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bila je tako čvrsto zgrčena da nije mogla da diše, a srce joj je stalo

  • 1
beba ruke, rucice, mrtva beba Foto-ilustracija: pixabay.com

Majka i otac monstrumi, koji su svoju petomesečnu ćerku sa teškim telesnim povredama, slomljenim rebrima i izložili je kanabisu, osuđeni su zbog izazivanja njene smrti.

Petomesečna Ava Mej Kolard je imala teške povrede, uključujući 28 preloma rebara i modrice nakon što je umrla 1. marta 2020.

Njeni roditelji Džošua Kolard (30) i Rebeka Grokot (27) rekli su da ne znaju kako je ona povređena, a kasnije su negirali da su je oni povredili. Ipak, proglašeni su krivima nakon petonedeljnog suđenja.

Kolard, koga je sudija opisao kao "nasilnog, lošeg mizoginika", osuđen je na 11 godina zatvora, dok je Grokot osuđena na osam godina zatvora.

Toksikološki izveštaji pokazuju da je Ava Mej bila izložena kanabisu, a na sudskom saslušanju da je otac sam uzgajao kanabis i da se vratio u porodičnu kuću da ukloni biljke i prateću opremu dok je njegova ćerka bila na intenzivnoj nezi u bolnici.

Sudija je rekao da nije video "nikakve dokaze bilo kakvog kajanja" kod oca zbog onoga što se dogodilo, ali je rekao da se majka pokajala. Dodao je da je Ava Mej trpela 'bol tokom svog kratkog života'.

Majka je povremeno brisala suze dok je sedela na optuženičkoj klupi i slušala, dok otac nije pokazivao nikakve emocije osim što je odmahnuo glavom.

Na suđenju se čulo da su bolničari pozvani u porodičnu kuću u Stounu 27. februara 2020. godine, a zatim su pozvali policiju. Bebu su zbrinuli kolima hitne pomoći, ali je kasnije preminula u bolnici. Nakon istrage o njenoj smrti i obdukcije, njeni roditelji su uhapšeni 25. marta 2020. godine.

Kolard i Grokot proglašeni su krivima za izazivanje i dozvoljavanje smrti deteta, nanošenje i dozvoljavanje teških fizičkih povrede detetu, i za napad, zlostavljanje, zanemarivanje i dopuštanje da se detetu nanesu patnja i povrede.

Sudija je rekao da su osuđeni roditelji jedini koji znaju šta se zaista dogodilo njihovoj ćerki.

"Oboje ste lagali o događajima koji su se desili u Avinom kratkom životu. Bila je tako čvrsto zgrčena da nije mogla da diše, a srce joj je stalo. Niko od vas nije rekao celu istinu o tome šta se dogodilo", rekao je sudija.

Opisujući Kolarda kao mizoginika koji je više bio zainteresovan za kanabis i svog psa nego za sopstvenu ćerku, rekao mu je da je "izgubio interesovanje za nju kada je i pre njenog rođenja saznao da je devojčica".

Obraćajući se Rebeki, sudija je rekao da je njen opis "kao briljantne mame daleko od istine".

„Sumnjali ste da je Džošua Kolard povredio Avu. Shvatili ste da ima neobjašnjivih modrica. Ako ih niste izazvali, morali ste znati ko ih je učinio. Znali ste da je Džošua Kolard bio loše raspoložen i da vas je napao, ali ste više puta lagali socijalne službe i policiju. Prihvatam da imate nedostatak zrelosti i nizak koeficijent inteligencije. Očajnički ste želeli da se udate i imate decu. Prihvatam da ste se plašili Džošue", rekao je sudija.

U izjavi objavljenoj nakon izricanja presude, Piter Grajs iz Tužilaštva je rekao:

„Ava Mej nije umrla prirodnom smrću i pretrpela je tako gnusne povrede tokom vremena, uključujući ponovljeno izlaganje kanabisu. Otac i majka su trebali da vole i neguju svoju bebu, a nijedno od njih nije preduzelo korake da je zaštiti".

(Telegraf.rs)

Video: Spasio je bebu pada na glavu, ali on je kriv što se to uopšte desilo: Teško njemu, ako žena vidi ovo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA