≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U gašenju najvećeg požara ikad u Kanadi poginuo 4. vatrogasac ove godine: Vatra će goreti do zime?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reč je o najvećem požaru ikada zabeleženom u istoriji Britanske Kolumbije koji je počeo još 12. maja

  • 0
Kanada šumski požari Foto: Tanjug/AP

Vatrogasac koji je gasio požar u kanadskoj provinciji Britanska Kolumbija poginuo je, čime je broj stradalih vatrogasaca ove godine u Kanadi porastao na četiri.

Poginuli vatrogasac (25) iz Ontarija stradao je dok je gasio vatru kod mesta Doni Krik. Reč je o najvećem požaru ikada zabeleženom u istoriji Britanske Kolumbije koji je počeo još 12. maja, a predviđa se da će goreti do zime, prenose lokalni mediji.

Premijer pokrajine Dejvid Ebi saopštio je da je pogođen vešću o gubitku još jednog vatrogasca, prenosi CTV Njuz iz Vankuvera.

"Ova tragična vest nas još jednom podseća na neverovatnu žrtvu koju podnose vatrogasci za našu sigurnost", rekao je on.

Ebi je naveo da je ova sezona šumskih požara posebno opasna i da je čitava zajednica zahvalna stradalom vatrogascu i svim njegovim kolegama na heroizmu koji svakodnevno pokazuju.

Kanada se zbog svog geografskog položaja zagreva brže od ostatka planete, pa je poslednjih godina suočena s ekstremnim vremenskim nepogodama, čiji su intenzitet i učestalost pojačani klimatskim promenama.

Ranije ovog meseca u padu vatrogasnog helikoptera u Alberti poginuo je pilot, a još dvoje vatrogasaca stradalo je u odvojenim slučajevima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vatra gori na 4 fronta, prizori su zatrašujući: Evo gde sve tačno bukte požari u Grčkoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA