Vreme čitanja: oko 1 min.

"Odbacila bih sve optužbe protiv Asanža": Kandidatkinja za predsednicu SAD oglasila se o važnom pitanju

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Odbacivanje svih optužbi protiv Džulijana Asanža je na mojoj listi za prvi dan"

  • 0
Merijen Vilijamson  kandidati za predsedničke izbore u SAD Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Merijen Vilijamson, koja se bori da postane kandidatkinja Demokratske stranke za predsednicu SAD, poručila je danas da bi odbacila sve optužbe protiv vlasnika "Vikiliksa" Džulijana Asanža.

"Odbacivanje svih optužbi protiv Džulijana Asanža je na mojoj listi za prvi dan", navela je Vilijamson na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter.

Ona je to napisala, komentarišući objavu bivšeg grčkog ministra finansija Janisa Varufakisa koji je kritikovao američkog predsednika Džozefa Bajdena zbog toga što je u Senatu podržao invaziju na Irak, dodavši da "sada do smrti progoni Džulijana koji je razotkio zločine koje su počinile američke snage u Iraku".

Asanž, australijski državljanin koji je zatvoren u Velikoj Britaniji, bori se protiv ekstradicije u SAD, gde ga traže po 18 optužbi za objavljivanje poverljivih spisa američke vojske i diplomatskih depeša kojima je razotkrio ratne zločine koje su počinile snage SAD.

(Telegraf.rs)

Video: Prvi snimak Asanža od kako je u zatvoru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA