≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Rusi su 45 puta pucali na NLO-e, poginula im i dva pilota: Odustali su zbog straha od odmazde

Vreme čitanja: oko 4 min.

Na adresu Kongresa pristigli su dopisi istraživačkih novinara Džordža Napa i Džeremija Korbela u kojima su opisali ruska iskustva sa neidentifikovanim letećim objektima

  • 1
NLO Foto: Shutterstock.com

Ruski borbeni avioni su gađali NLO-e, "jurili ih i čak pucali na njih" najmanje 45 puta do 1993. godine, navodi se u poverljivim ruskim dokumentima koje je istraživački reporter Džordž Nap pribavio i prokrijumčario iz te zemlje.

To je samo jedan deo informacija otkriven u pismima koje su Knap i istraživački novinar Džeremi Korbel poslali Nadzornom odboru Predstavničkog doma SAD pre saslušanja o NLO u sredu.

Oba pisma, koja je prvi dobio "Fox News", uneta su u zapisnik Kongresa.

"Od 1969. godine, stav naše vojske je da NLO ne predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost i da nisu vredni daljeg proučavanja", napisao je Nap u svom pismu. "Ovaj prezirni stav je u direktnoj suprotnosti sa onim što je otkriveno u dokumentima, izveštajima i internim beleškama."

Dok su oči i uši širom SAD bili prikovani za tri eksplozivna svedočenja, Korbel je nešto šapnuo Čarlsu Mekalou dok je Džordž Nap slušao sa smeškom.

Mekalou, koji je bio bivši generalni inspektor obaveštajne zajednice u vreme mandata predsednika SAD Baraka Obame, predstavljao je Dejvida Gruša u njegovoj žalbi Generalnom inspektoru obaveštajne zajednice, dok je sedeo iza njega.

Ova trojica su sedela direktno iza Dejvida Gruša, uz koga su bili mornarički piloti Rajan Grejvs i Dejvid Frejvor tokom saslušanja u Kongresu u sredu o NLO-ima.

Grušovo svedočenje o pronađenim "biološkim preparatima" "neljudi" sa navodnih mesta pada NLO-a dospelo je na nacionalne – pa čak i na međunarodne – medije, dok su detalji u Napovim i Korbelovim pismima ostali ispod radara.

Nap je izveštavao o NLO-ima, koji se sada nazivaju neidentifikovanim anomalnim fenomenima (UAP), od 1987. godine i imao je direktnu vezu sa senatorom Harijem Ridom.

Korbel je postao glavni izvor za uzbunjivače NLO-a i priznat je kao suštinski važan u organizovanju svedoka za istorijsko, dvopartijsko saslušanje u sredu.

Nap je rekao da je prvi put čuo priče o srušenim NLO-ima, "čudnim materijalima i programima obrnutog inženjeringa koje u tajnosti u pustinji Nevade sprovode obaveštajni operativci i odbrambeni ugovarači" 1989. godine.

To je dovelo do njegovog upoznavanja sa tada novoizabranim senatorom Ridom.

On je otkrio da je ruska desetogodišnja studija o NLO-ima, za koju je napisao da je "verovatno najveća istraga o NLO-ima ikada preduzeta", uključivala hiljade dosijea iz razgovora sa vojnim osobljem.

Direktor programa je Napu ispričao o sukobima ruskih borbenih aviona sa NLO-ima.

"U većini incidenata, NLO-i su pucali neverovatnom brzinom, ali u tri incidenta, ruski ratni avioni su bili pogođeni i srušeni. Dva pilota su poginula", napisao je Nap u svom pismu.

"Posle tih incidenata, MO (Ministarstvo odbrane) je izdalo naređenje širom zemlje da se NLO-i ostave na miru jer, po rečima jednog visokog zvaničnika PVO, ’možda imaju neverovatne kapacitete za odmazdu‘".

On je ovu informaciju doneo u SAD, ali decenijama je tema NLO-a i vanzemaljaca bila tabu koji bi mogao da uništi nečiju egzistenciju i karijeru.

Zatim se dogodio susret sa "Tic Tac" NLO-om, koji je naziv dobio po svom neobičnom obliku, u kom je 2004. bio angažovan Dejvid Fravor, penzionisani komandant Mornaričke eskadrile Crnih asova.

Opisao ga je kao "džinovski leteći rezervoar za propan" koji je bio "daleko superiorniji od svega što smo imali u to vreme, imamo danas ili želimo da razvijemo u narednih 10 i više godina".

On je opisao manevre objekta koji prkose fizici i nedostatak pogonskih sistema i kontrolnih površina, kao što su krila ili motori.

Gruš, odlikovani veteran vazduhoplovstva, svedočio je da vlada "apsolutno" poseduje NLO tehnologiju i "biološke lekove" "neljudskog porekla" od 1930-ih i da zna tačne lokacije na kojima se oni drže.

Zbog otvorenog slučaja protiv njega u vezi sa programom odmazde protiv uzbunjivača, rekao je da ne može ništa više da kaže u javnom okruženju.

Korbel je u svom pismu Kongresu napisao da se "pitanje NLO-a pojavljuje kao glavna tema od globalnog značaja".

"NLO su stvarni. Ovo je objektivna istina - ne subjektivna stvarnost", napisao je Korbel u prve dve rečenice svog pisma. "A NLO – šta god da predstavljaju – su prisutni i deo ljudskog života barem od početka zabeležene istorije."

Problem je, navodi Korbel u svom pismu, u tome što su UAP "dokazali da mogu nekažnjeno da rade u našem vazdušnom prostoru" i javljaju se praktično svaki dan.

Kongresmen Tim Baršet, koji je predvodio borbu za transparentnost NLO-a, rekao je tokom saslušanja: "Ne možemo verovati vladi koja ne veruje svojim ljudima."

Nakon što je više od dva sata slušao svedočenje svedoka, kongresmen Endi Ogls rekao je da postoji "očigledna pretnja po nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Država".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soća

    31. jul 2023 | 14:07

    Pa posle kažite da nema vampira,oni su svuda iznad i među nama a tek đavoli mogu biti i u nama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA