Vreme čitanja: oko 2 min.

Dečak snimljen kako upravlja avionom uoči tragedije: Strašan snimak iz aviona koji se srušio

Vreme čitanja: oko 2 min.

U snimku se vidi kako kopilot pije pivo iz flaše, dok mališan sam upravlja avionom

  • 0
Garon Maia Foto: Facebook

Dan nakon što su pronađena beživotna tela Garona Maje i njegovog 11-godišnjeg sina Franciska u šumi pored njihovog srušenog aviona, na društvenim mrežama počeo je da kruži skandalozan snimak, na kojem se vidi kako mališan upravlja letelicom, dok kraj njega sedi muškarac i pije alkohol.

Na snimku koji kruži vide se kako mali Francisko upravlja dvomotorcem, dok muškarac, čiji identitet još nije utvrđen, sedi kraj njega i pije pivo iz flaše.

U ovom trenutku nije poznato da li je snimak nastao u subotu, pre nego što je letelica nestala sa radara i pala kod Vilhene, kao ni ko je čovek koji sedi kraj dečaka.

Brazilski mediji pišu da se veruje da je u pitanju isti avion koji je u subotu poslepodne pao u gustu šumu. U tom trenutku u letelici je Francisko bio sa svojim ocem i obojica su stradali na licu mesta.

Prema brazilskim zakonima, avionom može da pilotira isklučivo punoletna osoba, koja za to ima neophodne dozvole Agencije za civilnu avijaciju.

Snimak, koji danas kruži mrežama, snimio je muškarac koji je sedeo na mestu kopilota, a avion je uzleteo sa neke poljane.

Na snimku se čuje kako muškarac daje instrukcije detetu, pita ga da li je sve uredu, a potom mu govori da ubrza.

"Čekaj, sve je spremno? Ništa ispred nas, dobro... Hajde, 600 konja, guraj. Ajmo, 600, idemo! Dobro je! Drži ručicu, drži ručicu. Drži ruku tu i gledaj brzinu", govori čovek koji je, kako se sumnja, sertifikovani pilot.

U jednom trenutku vidi se kako je avion u vazduhu i kako se čuju signalni zvuci sa komandne table.

U istom snimku se vidi kako kopilot pije pivo iz flaše, dok mališan sam upravlja avionom.

"Putnik može da popije jedno, zar ne Kiko?", čuje se kako pita dečaka.

Podsetimo, Francisko je poginuo sa svoji ocem u subotu, nakon što se srušio njihov avion u gustoj šumi nedaleko nakon poletanja.

Mediji pišu da je dečak proveo vikend kod oca i da su krenuli u Kampo Grande, gde dečak živi sa majkom.

Nekih osam minuta nakon poletanja, njihova letelica je nestala sa radara. Srušeni avion pronađen je tek u nedelju, a tela oca i dečaka bila su kraj olupine.

Kako su saopštili zvaničnici, avion koji se srušio bio je "Beechcraft Baron G58", proizveden 2011. godine, registrovan da preveze petoro putnika.

Avion je imao dozvolu za noćni nalet i registrovan je kao privatni avion.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA