Vreme čitanja: oko 5 min.

"Bivši mi je ubio majku i muža pred decom, nas je Bog spasao": Ispovest žrtve stravičnog porodičnog nasilja

Vreme čitanja: oko 5 min.

"Kada je odvalio kvaku pokušavajući da provali u stan, zvala sam policiju. Došli su tek kasnije. Savetovali me da se odselim u drugi grad", priča bivša supruga optuženog za dvostruko ubistvo u Tjumenju

  • 0

Ruslan Gasanov (38), koji se tereti da je ubio bivšu taštu (66) i supruga svoje bivše žene (36) u Tjumenju, uskoro bi trebalo da bude osuđen. Njegova bivša, koja je sa decom pukom srećom preživela masakr, uoči novog ročišta smogla je snage da ispriča detalje horora koji se dogodio.

Kobnog 19. februara oko 15 časova, Ruslan, koji je i ranije bio nasilan, došao je u stan gde je njegova bivša supruga živela sa novim mužem, majkom i šestoro dece. Ruslan je navodno došao kako bi video svoje četvoro dece, a sa sobom je poneo noževe.

Kada je ušao u stan nasrnuo je na svoju bivšu suprugu, njenog muža i majku. Nemilosrdno ih je ubadao i sekao. Njegova bivša žena uspela je da zgrabi dvoje od četvoro dece koja su u tom trenutku bila u stanu i da spas potraži kod komšija.

"Živela sam u paklu"

Mesecima nakon masakra u kojem je ostala bez majke i muža priča o tragediji koja ju je zadesila. Kaže da joj je život sa Ruslanom bio stravičan i da je jedva izvukla živu glavu iz tog braka.

"Progonio me je neprekidno. Život sa njim bio je pakao. On je jedan strašan čovek, koji se ničega ne boji. Čovek bez savesti... Kada smo počeli da se zabavljamo i kad smo se venčali nisam to znala. Svoje pravo lice pokazao je tek kasnije, kada su nam se rodila deca", priča bivša supruga.

Od njega se rastala 2017. godine, a nakon toga njen život je postao još gori. Pretnje, proganjanja, a onda je Ruslan izbo jednog čoveka, zbog čega je osuđen na četiri godine robije. Nakon izlaska iz zatvora, nastavio je da joj zagorčava život.

"Iz zatvora je pušten u septembru 2022, i od tog trenutka mi život nismo imali. Pre tragedije dolazio je svaki dan. Stajao bi ispod terase i urlao, vređao nas... Dolazio bi u svako doba dana, nije me puštao da živim. Uništio mi je život. Ubio mi je majku i muža... To ne znam kako ću da prebolim, ostala sam sama sa decom", priča bivša supruga.

"Prijavila sam nasilje policiji i ništa"

Ona tvrdi da je Ruslan pre stravičnog ubistva pokušao da provali u stan. Kaže da je jednog dana, kada je odvalio kvaku pokušavajući da uđe, pozvala policiju, ali da niko nije došao.

"Stigli su tek kasnije, fotografisali štetu na vratima i nikom ništa... Otišli su. Kako smo iznajmljivali stan, na kraju je suprug zamenio kvaku. Umirivao me je, rekao je da je Ruslan bahat, ali da ćemo svakako isterati stvar zakonski do kraja. Ne znate koliko puta sam ga prijavljivala policiji, pisala izjave, ali ništa nisu uradili. Zato je podivljao", tvrdi žrtva ubice.

Jednom ju je i pretukao kod zgrade.

"Krvnički me je isprebijao. Nisam smela da izađem iz kuće, a on je slobodno šetao. I policija ništa nije uradila. Jednom su me savetovali da se odselim iz grada. Bila sam u šoku. Selila sam se više puta po Tjumenju, bežeći od njega, sad je trebalo da odem u neko drugo mesto?", priča Ruslanova bivša.

Na dan tragedije je, kaže, došao do stana i tražio da vidi decu.

"Odjednom je delovao nekako razumno, ja sam mu poverovala, mislila sam da se stvarno smirio. Nisam videla da je poneo noževe i pustila sam ga da uđe u stan. Nešto mi je u trenutku bilo potom čudno, pomislila sam da je popio. Kako smo gotovo svi bili kod kuće, mislila sam da se neće usuditi da pravi scene", priča šta se dogodilo kobnog dana.

Nedugo nakon što je ušao, zaleteo se na njenog muža.

"Mene i decu je ugurao histerično u sobu i nasrnuo na mog muža, počela je tuča. Majka i ja smo skočile da ga zaštitimo. Majka je molila Ruslana da se smiri, da ne pravi scene pred decom. Moje šestogodišnje ćerke su sve to gledale. On kao da ništa nije čuo. Odjednom je izvukao nož, ubo je mog muža, a onda je nožem krenuo na majku i mene. Sekao nas je nemilosrdno, hteo je da nas prekolje, kao da smo svinje. Deca su sve to gledala", priča u suzama žena.

U jednom trenutku osetila je kako joj se zariva nož u grudi.

"Nisam mogla da dišem, pala sam. Onda sam skupila nadljudsku snagu, morala sam zbog dece. Nekako sam ustala, zgrabila devojčice i potrčale smo ka vratima. On je samo unezvereno stajao. Mislila sam da će krenuti za nama, da će me dokrajčiti, ali nije, samo je stajao krvav", priča žena.

U stanu je ostalo dvoje mlađe dece, ali nije mogla da se vrati po njih. Želela je bar devojčice da spase.

"Strčale smo niz stepenice i krenule da lupamo komšiji na vrata. Kada je otvorio, samo sam se skljokala preko praga. Kao da me sva snaga napustila. Tek kada me je krvavu uvukao u stan bila sam svesna šta se dogodilo. Hvala im, spasli su nas. Oni su pozvali Hitnu pomoć i policiju", u suzama govori nesrećna žena.

Ruslan nju prijavljivao policiji

Ona priča da je i bivši muž nju prijavljivao vlastima.

"Tvrdio je da sam loša majka, a njega je bilo briga za našu zajedničku decu. Samo su mu bila puna usta njih, nikad nije pomagao. Tražio je starateljstvo. Dolazili su iz Centra za socijalni rad da me ispituju, a sa druge strane on mi je pretio i tukao me", prepričava horor.

Kaže da je strašno to kroz šta je prolazila, dok je on slobodno šetao ulicom i povređivao ljude.

"Nakon što je pušten iz zatvora protiv njega je ponovo pokrenuta istraga zbog napada. Nekog je pretukao. Godinama je imao posla sa policijom, a niko ga nije ni pogledao. Čak ni kada se novi napad dogodio. Želim da ga osude na maksimalnu kaznu. Da li čovek kao on uopšte sme da živi kao drugi? Da ga puste da ubije jš nekog?", pita se Ruslanova bivša supruga.

Nadležni demantuju bivšu suprugu da nisu reagovali na njene prijave.

Tvrde da je Ruslan bio osuđen na godinu i šest meseci zatvora zbog toga što joj je pretio smrću. Navode kako je u novembru 2022. godine prijavljeno da joj je slao preteće poruke, a nakon što mu je rekla da ne želi više da ga vidi.

"Ubiću te! Zgromiću te! Uništiću te!", glasile su poruke.

Međutim, ostaje nejasno kako je i dalje bio na slobodi ako je osuđen na godinu ipo dana zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA