Vreme čitanja: oko 1 min.

Identifikovani ostaci još jedne žene, sumnja se da je u pitanju žrtva nedavno uhapšenog serijskog ubice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena, koju su istražitelji nazvali "Džejn Dou broj 7", bila je Karen Vergata, rekao je u petak okružni tužilac okruga Safolk Rejmond Tirni. Imala je 34 godine.

  • 0
Reks Hojerman Njujork plaža serijski ubica ubistva Foto: Tanjug/AP

Organi za sprovođenje zakona saopštili su u petak da su identifikovali ženu čiji su ostaci pronađeni još 1996. godine na različitim mestima duž obale Long Ajlenda, od kojih su neki u blizini lokacije Gilgo Bič. Istražitelji veruju da je ostatke tu ostavio serijski ubica, javlja AP.

Žena, koju su istražitelji nazvali "Džejn Dou broj 7", bila je Karen Vergata, rekao je u petak okružni tužilac okruga Safolk Rejmond Tirni. Imala je 34 godine.

Nestala je oko 14. februara 1996. i živela je na Menhetnu, rekao je Tirni.

Njeni delimični ostaci prvi put su otkriveni 1996. godine na Vatrenom ostrvu. Više njenih kostiju kasnije je pronađeno u blizini plaže Gilgo 2011. godine.

Nova istražna radna grupa, formirana prošle godine da istraži ono što je postalo poznato kao Gilgo Bič ubistva, razvila je DNK profil žene, rekao je Tirni na konferenciji za novinare. Zatim je FBI koristio tehnike genetske genealogije da bi je provizorno identifikovao kao Vergatu, a radna grupa je dobila DNK rođaka da učvrsti identifikaciju u oktobru, rekao je Tirni.

On je rekao da su vlasti odložile objavljivanje informacija dok su kontaktirale njene rođake i nastavile istragu, što je prošlog meseca dovelo do hapšenja Reksa Hojermana zbog smrti tri druge žene čiji su ostaci pronađeni duž priobalnog parka u blizini plaže Gilgo. On je takođe imenovan za glavnog osumnjičenog za ubistvo četvrte žene. On se izjasnio da nije kriv, a njegov advokat kaže da Hojerman negira da je bilo koga ubio.

Tirni je odbio da komentariše da li ima osumnjičenih u vezi sa Vergatinom smrću.


(Telegraf.rs)

Video: Prvi serijski ubica u Srbiji je žena: Ubila je 150 ljudi bez griže savesti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA