≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečak uskočio u prah, nasmešio se i prestao da diše: Porodica objavila sliku nastalu nekoliko minuta pre smrti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prah krečnjaka može biti kancerogen, posebno kada je osoba izložena velikim količinama, a takođe može da izazove oštećenje pluća

  • 1
Arthur Foto: Društvene mreže

Sedmogodišnji dečak u Brazilu preminuo je nakon što se igrao u gomili krečnjačka u praškastom obliku ostavljenom pored puta, koji ga je očigledno otrovao nakon što ga je udahnuo.

Na tragičnoj poslednjoj fotografiji malog Artura Emanuela Bitenkura vidi se kako on podiže palac dok sedi u gomili ubitačne supstance, koja se obično koristi u građevinarstvu i poljoprivredi, samo nekoliko minuta pre nego što mu je oduzela život 3. avgusta.

Dečak je hitno prevezen u bolnicu, ali je po dolasku konstatovana smrt.

Artur je navodno skočio u toksičnu prašinu na porodičnom imanju u južnom regionu Brazila. Lekari su rekli da je Arturova iznenadna smrt posledica udisanja praha, prenose lokalni mediji.

Njegova porodica objavila je njegovu poslednju sliku na društvenim mrežama, kako bi se oprostili do njega.

"Ova fotografija je poslednja i snimljena je nekoliko minuta pre njegove tragične smrti, izazvane udisanjem krečnjaka, dok se igrao… Uspomene koje ću imati na tebe, moje drago dete, uvek će biti najlepše", napisao je dečakov ujak Romaldo Bitenkur.

Porodica je tvrdila da nije bila svesna rizika od izlaganja krečnjaka u prahu, a lokalna policija pokreće istragu o smrti dečaka, piše Njujork post.

Brazilski institut za tehnološka istraživanja (IPT) kaže da prašina od krečnjaka može da izazove teška oštećenja.

Krečnjak u svom zdrobljenom obliku veličine šljunka ne predstavlja opasnost po zdravlje ako se pravilno koristi i u odgvarajućim uslovima. Međutim, kada se dalje pretvori u prah ili prašinu, krečnjak može da oslobodi čestice koje predstavljaju opasnost po zdravlje.

Udisanje kristalnog silicijum dioksida može da izazove rak pluća, hroničnu opstruktivnu bolest pluća, bolest bubrega i silikozu.

(Telegraf.rs)

Video: Čikao psa, pa "dobio po glavi": A, kada je skočio na njega, pokajao se iste sekunde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA