Vreme čitanja: oko 2 min.

Doktor drogirao pacijentkinje, pa ih zlostavljao i snimao: Policija pronašla dokaze šokantnih zločina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Više vrsta anestezije u tečnom obliku pronađeno je u njegovom domu, uz rekreativne narkotike kao što su kokain i ekstazi, navodi se u sudskim dokumentima.

  • 0
Lekar, hapsenje, lekovi Foto: Shutterstock

Lekar iz Njujorka optužen je u ponedeljak zbog navodnog polnog zlostavljanja najmanje šest žena, uključujući nekoliko pacijenata koji su drogirani, snimani i napadnuti tokom pregleda u prestižnoj lokalnoj bolnici, rekli su tužioci, javlja "CBS News".

Ži Alan Čeng optužen je u ponedeljak da je polno zlostavljao tri svoja pacijenta u bolnici "New York-Presbiterian Queens" i napastvovao tri druge žene u svom stanu u Kvinsu u Njujork. On se izjasnio da nije kriv po optužbama.

Ovaj 33-godišnji gastroenterolog otpušten je iz bolnice u decembru nakon hapšenja zbog navodnog silovanja poznanice u svom domu u Kvinsu. Tada je žena rekla vlastima da je otkrila video snimke na kojima Čeng zlostavlja nju i više drugih žena.

Dok su istražitelji pretraživali njegovu kuću i elektronske uređaje, otkrili su mnoštvo video dokaza koji pokazuju kako doktor zlostavlja žene u svojoj kući i na radnom mestu, navodi se u novoj optužnici.

Na snimku se vidi da Čeng opipava tri pacijentkinje, uključujući 19-godišnjakinju i teško bolesnu 47-godišnjakinju, rekli su tužioci. Činilo se da su sve žene bile u nesvesti tokom zlostavljanja, što sugeriše na to da je Čeng koristio anesteziju da ih umiri, navodi se u sudskim dokumentima.

Više vrsta anestezije u tečnom obliku pronađeno je u njegovom domu, uz rekreativne narkotike kao što su kokain i ekstazi, navodi se u sudskim dokumentima.

Čengov advokat nije odmah uzvratio na zahtev za komentar.

U saopštenju, okružni tužilac Kvinsa Melinda Kac rekla je da dokazi ukazuju na "serijskog silovatelja, nekoga ko je spreman ne samo da prekrši svoju svetu profesionalnu zakletvu i poverenje pacijenata, već i svaki standard ljudske pristojnosti".

Hapšenje je usledilo nakon izricanja presude drugom lekaru iz sistema "New York-Presbiterian Hospital", Robertu Hadenu, ginekologu koji je navodno zlostavljao 245 žena tokom dve decenije. On je prošlog meseca osuđen na 20 godina zatvora.

Čengovo navodno zlostavljanje dogodilo se u mnogo kraćem vremenskom periodu, između 2021. i 2022. Ali tužioci su rekli da imaju dodatne dokaze koji sugerišu da je Čeng napao druge žene na različitim lokacijama u Njujorku, Las Vegasu, San Francisku i Tajlandu, iako nije optužen u vezi s tim incidentima.

Anđela Karafazi, portparol "New York-Presbiterian", rekla je da je Čengovo navodno ponašanje "osnovna izdaja naše misije i poverenja naših pacijenata".

Bolnica namerava da preispita svoju politiku bezbednosti pacijenata i sprovede dodatnu obuku za sve zaposlene, rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Video: Snimci tuče navijača AEK-a i Dinama u Atini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA