Vreme čitanja: oko 4 min.

Sin španskog glumca, koji je raskomadao svog ljubavnika, ima i devojku? Slao joj poruke pre hapšenja

Vreme čitanja: oko 4 min.

Iako Danijel negira da je bio u vezi sa Arteagom, mediji pišu da su dvojica muškaraca zajedno isplanirali odmor na Tajlandu, te da je Arteaga još ranije rezervisao smeštaj

  • 0
Tajland, hapsenje ubice hirurga turista, Thailand Tourist Murder Foto: Tanjug/AP

Danijel Sančo Bronhalo (29), sin poznatog španskog glumca Rodolfa Sanča Agirea, koji se tereti da je ubio svog ljubavnika i delove njegovog tela bacio na više lokacija na Tajlandu, navodno je u vezi i sa jednom devojkom, koja se zove Paula.

Pojedini španski mediji pišu da je Danijel uoči privođenja i saslušanja zbog sumnje da je ubio 44-godišnjeg državljanina Kolumbije, na WhatsApp slao svojoj devojci poruke, među kojima je i jedna koja glasi: "Nek bude srećan i nek nastavi sa svojim životom". U ovom trenutku nije poznato da li je Danijel mislio na svog ljubavnika, koji je tad već danima bio mrtav.

Naime, Danijel se sumnjiči da je početkom avgusta brutalno ubio i raskomadao doktora iz Kolumbije Edvina Aerijetu Arteagu (44), sa kojim je, veruje se, bio u seksualnoj vezi, a ubistvo je priznao policiji koja ga je privela u petak.

Iako Danijel negira da je bio u vezi sa Arteagom, mediji pišu da su dvojica muškaraca zajedno isplanirali odmor na Tajlandu, te da je Arteaga još ranije rezervisao smeštaj.

Za brutalno ubistvo se saznalo nakon što su na jednoj deponiji otkrivene kese sa ljudskim ostacima. Nedugo nakon što su lokalni mediji izvestili o jezivom otkriću, uz naslove da se sumnja da je ubijen strani državljanin, Danijel je otrčao u policiju i prijavio nestanak svog prijatelja Kolumbijca, iako je znao da je Arteaga uveliko mrtav.

Policija je posumnjala na Danijela jer je došao da prijavi nestanak sa ogrebotinama po telu, ali tada ga nisu priveli, jer nisu imali dokaze da su pronađeni ostaci pripadali Arteagi. Onda je klupko počelo da se odmotava...

Kako su mediji proteklih dana pisali, Arteaga je ranije rezervisao hotel na Tajlandu u periodu od 31. jula do 3. avgusta. Međutim, Danijel je na ostrvo stigao nekoliko dana ranije, ali još nije poznato tačno kad.

Danijel je tvrdio da je Arteaga taj koji se njemu priključio na putovanju, međutim policija je otkrila da je Arteaga taj koji je platio sve troškove puta. Iako je Danijel odseo u hotelu koji je platio Arteaga, on je imao još jednu hotelsku rezervaciju za 1. i 2. avgust.


Snimljen kako kupuje noževe i gumene rukavice

Kako je otkrio izvor, Danijel i njegov dečko večerali su 1. avgusta u hotelu koji je Danijel rezervisao. Iste večeri Danijela su sigurnosne kamere snimile kako u prodavnicama kupuje noževe, gumene rukavice, plastične kese i sredstva za čišćenje.

Prilikom prvog saslušanja, Danijel je policiji rekao da je Arteagu prvi put video u sredu, 2. avgusta oko 15 časova, kada je otišao do luke u Ko Fanganu da ga pokupi. Potom su, kako je rekao, otišli na ručak u restoran, nakon čega su otišli na plažu Hat Rin, koja se nalazi u blizini hotela gde su odseli. Ipak, ustanovljeno je da se zločin dogodio dan ranije.

Danijel, koji je uhapšen u petak, potom je policiji rekao da je Arteaga 1. avgusta došao uveče u njegovu hotelsku sobu i tražio da imaju seks. Tvrdio je da je odbio da spava sa Arteagom i da ga je odgurnuo, te da je ovaj pao i udario glavu o ivicu kade. Tada je, kako je rekao, pokušao da se otarasi tela tako što ga je raskomadao i delove bacio na više lokacija na ostrvu i u moru.

Nudio 1.000 dolara da kupi čamac

Žena, koja drži radnju za izdavanje čamaca rekla je da je Danijel došao kod nje u 1. avgusta oko 21 sat, vidno uznemiren tražeći da iznajmi plovilo. Nakon što mu je više puta ponovila da nije bezbedno da se plovi, Danijel je ponudio 1.000 dolara u kešu da kupi čamac, a ona je na kraju novac prihvatila.

Kada je uzeo kajak, Danijel je u njega stavio kofer, u kojem su bili delovi tela, i odveslao na pučinu gde je iste bacio. Nakon toga se vratio u sobu, a hotel je napustio u četvrtak, 3. avgusta u 9 časova.

Tog istog dana lokalni mediji su javili da je jedan sakupljač otpada u plastičnoj kezi pronašao karlicu i deo creva u plastičnoj kesi oko podneva na deponiji.

Danijel, koji je poznat kuvar na Jutjubu i koji radi u jednom keteringu u Madridu, je u četvrtak uveče otišao na žurku sa dve devojke koje je upoznao u hotelu. Nakon što se vratio sa žurke i, kako se sumnja, video u lokalnim medijima vesti o pronalasku ljudskih ostataka, otišao je u policiju i prijavio nestanak Arteage.

U petak je Danijel priveden, a policija izvršila novu pretragu deponije i pronašla još kesa sa ljudskim ostacima. U njima su otkriveni delovi donjih ekstremiteta i komadi odeće.

Kada je policija upala u sobu koju je Danijel prethodno rezervisao na svoje ime, inspektori su otkrili da su frižider, toalet i lavabo izribani. Srećom, uspeli su iz slivnika da izvuku jednu dlaku i parče tkiva.

Za to vreme je Danijel popustio i u pritvoru, u prisustvu advokata je priznao da je ubio Arteagu.

Tvrdio je da je Arteaga njega "držao kao taoca".

"On je bio opsednut mnome. Prevario me je, naterao me je da verujem da želi da sarađujemo zajedno. Uložio je novac u kompaniju čiji sam suvlasnik. To su sve bile laži. On je samo hteo da bude sa mnom. Hteo je da mu budem dečko. Svaki put kad bih pokušao da pobegnem od njega pretio mi je", tvrdio je Danijel.

U nedelju su inspektori vodali Danijela po ostrvu kako bi im pomogao da rekonstrušu zločin. Danijel je mirno policajcima pokazivao gde je bacao delove tela.

Danijelu se na teret stavlja više krivičnih dela, i preti mu doživotna robija, a moguće i smrtna kazna zbog ubistva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA