Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko je bio Fernando Viljavisensio? Pre kandidature za predsednika bavio se novinarstvom, otac petoro dece

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bio je među osam kandidata za predsednika na izborima zakazanim za 20. avgust

  • 1
Fernando Villavicencio, Fernando Viljavisensio Foto: Rodrigo BUENDIA / AFP / Profimedia

Predsednički kandidat Ekvadora Fernando Viljavisensio, glasni kritičar korupcije, ubijen je u sredu uveče u pucnjavi tokom političkog mitinga u glavnom gradu Kitu, potvrdio je predsednik Giljermo Laso.

Viljavisensio, političar i bivši novinar, bio je među osam kandidata za predsednika na izborima zakazanim za 20. avgust. Ovaj 59-godišnjak je bio kandidat Pokreta za izgradnju Ekvadora i izjavio je da je jedan od najotvorenijih kritičara u zemlji po pitanju veza između organizovanog kriminala i državnih službenika. On je takođe bio glasni kritičar bivšeg predsednika Rafaela Koree, piše Newsweek.com.

Viljavisensio je bio u lokalnoj srednjoj školi na kampanji gde se obratio mladim pristalicama kada se dogodio fatalni napad. Prema izveštajima policije i lokalnih medija, na njega je pucano nekoliko puta dok je napuštao skup.

Bio je poslanik u Nacionalnoj skupštini Ekvadora od 2017. do njenog raspuštanja ranije ove godine. Pre nego što je ušao na politički teren, bio je poznat po tome što je osudio državnu naftnu kompaniju Petroekvador, u kojoj je ranije radio kao član sindikata.

Bio je oženjen i imao je petoro dece.

(Telegraf.rs)

Video: Mesto ubistva Fernando Viljavisensia: Atentat na kandidata za predsednika Ekvadora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA