≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

O Džej Simpson ogorčen presudom Henriju Ragsu za smrt Tine Tintor: "Matematika se jednostavno ne slaže"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ista zgrada suda, isti grad, ista država. Ne znam. Nekako mi se jednostavno ne uklapa. Samo kažem", zaključio je Simpson

  • 0
OJ Simpson, O Džej Simpson, Henri Rags, Tina Tintor Foto-kolaž: Tanjug/AP, Aces / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Privatna arhiva

O Džej Simpsonu, čuvenom igraču ameriičkog fudbala i glumcu koji je 1994. ubio suprugu i njenog prijatelja, ali za taj zločin nije odgovarao, nije jasno kako je Henri Rags III dobio samo tri do deset godina zatvora jer je pod dejstvom alkohola svojima automobilom ubio Tinu Tintor i njenog psa.

Kako javlja tmz.com, Simpson je u video snimku koji je objavio na Tviteru rekao da mu nije jasno kako je Rags, bivša NFL zvezda, dobio tako malu kaznu, a pored svega navedenog je još i vozio brzinom od 250 kilometara na sat javnom ulicom. Simpsonu, kako je naveo, ovo nije jasno zato što je on svojevremeno osuđen na maksimalno 33 godine robije zbog oružane pljačke u kojoj niko nije povređen.

"Matematika se jednostavno ne slaže", rekao je 76-godišnji Simpson, koji na Tviteru ima gotovo 900.000 pratilaca.

Tina tintor, las vegas, poginula Tina Tintor Foto: Privatna arhiva

"Znam da sam išao na koledž sa fudbalskom stipendijom, ali mi ova matematika nekako ne odgovara. Voziš automobil brzinom od 250 kilometara na sat javnom ulicom i na kraju ubiješ devojku i njenog psa i dobiješ tri do deset godina?", konstatovao je O Džej.

"Idete u hotelsku sobu u koju ste pozvani da vratite svoju ličnu ukradenu imovinu, imovinu koju sada imam jer je država Kalifornija presudila da je moja, i dobijate devet do 33 godine?", nastavio je on.

Podsećanja radi, Simpson je 2008. godine osuđen na 33 godine zatvora u vezi s oružanom pljačkom u Las Vegasu, sa mogućnošću uslovnog otpusta nakon devet godina.

Henry Ruggs Henri Rags Henri Rags Foto: Tanjug/AP

Iako je Simpson dobio kaznu jer je 2007. ušao u hotelsku sobu "Palas Stejšn" hotela sa pištoljem, tražeći da mu budu vraćene njegovelične stvari, mnogi veruju da je ta kazna bila način da se kompenzuje oslobađajuća presuda za ubistvo njegove supruge Nikol Braun Simpson i Rona Goldmana.

Ako Rags - koji se izvinio na sudu - bude pušten na slobodu u godini u kojoj ispunjava uslove za uslovnu slobodu, kao Simpson, izaći će napolje kada bude imao samo 27 godina.

Tina Tintor, Henri Rags Ragsov automobil kojim je ubio Tinu Tintor Foto: Tanjug/AP

Po Simpsonu, to uopšte nema smisla.

"Ista zgrada suda, isti grad, ista država. Ne znam. Nekako mi se jednostavno ne uklapa. Samo kažem", zaključio je Simpson povodo presude za smrt Tine Tintor.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak sa lica mesta: Poginula Srpkinja u Las Vegasu, sportista brzinom 250 na sat naleteo na Tinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA