Vreme čitanja: oko 1 min.

Mis Univerzum prekinuo veze sa indonežanskom franšizom: Tražili devojkama da se skinu, slikali ih u toplesu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takmičarke su rekle da je od finalistkinja neočekivano zatraženo da se skinu radi "kontrole ožiljaka i celulita na telu"

  • 0
Miss Universe, Mis Univerzum Foto: Shutterstock

Organizacija Mis Univerzum (MUO) prekinula je veze sa svojom indonežanskom franšizom, nakon što je nekoliko takmičarki navelo da su seksualno zlostavljane nekoliko dana pre ceremonije izbora u Džakarti.

Takmičarke su rekle da je od finalistkinja neočekivano zatraženo da se skinu radi "kontrole ožiljaka i celulita na telu", a pojedine su navele da su fotografisane u toplesu.

MUO sa sedištem u SAD saopštio je da je jasno da indonežanska franšiza nije ispunila potrebne standarde brenda i etike, piše BBC, prenosi Tanjug.

MUO je naveo da otkazuje ovogodišnje takmičenje u Maleziji koje vodi ista kompanija, PT Kapela svastika karia. MUO je zahvalio ženama koje su podnele žalbe na njihovoj hrabrosti i ponovio da je obezbeđivanje sigurnosti za žene prioritet te organizacije, kao i da procenjuje svoje procedure da bi se izbegle slične pojave, prenosi Tanjug.

Indonezijska direktorka franšize Popi Kapela napisala je na Instagramu da nije znala, naredila ili dozvolila bilo kome, ko je učestvovao u procesu organizovanja izbora za Mis Univerzuma u Indoneziji ove godine, da izvrši nasilje ili seksualno uznemiri takmičarke putem provere tela.

Fabijen Nikol Groneveld iz Indonezije, koja je pobedila na takmičenju za predstavljanje svoje zemlje u finalu Mis univerzuma u novembru, takmičiće se uz podršku ove organizacije, saopštio je MUO. Policija u Džakarti ispituje tvrdnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA