Vreme čitanja: oko 3 min.

"Snimao je kako me bije, strahujem za sebe i dete": Žena policiji poslala dokaz da ju je muž krvnički pretukao

Vreme čitanja: oko 3 min.

Fotografija koju je poslala prikazuje kako žena izgleda nakon što ju je njen nevenčani suprug brutalno isprebijao, a čitav napad snimao je mobilnim telefonom

  • 2
Ekstremno uznemirujući sadržaj Foto: Shutterstock, Telegraf

Upozorenje: Veoma uznemirujući sadržaj

Porodično nasilje postalo je tema broj 1 u regionu, a nakon tragičnih događaja u Gradačcu, gde je Nermin Sulejmanović u petak 11. avgusta krvnički pretukao, a potom hicem iz pištolja ubio svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović, dok je zločin prenosio na Instagramu.

U krvavom piru Sulejmanovića, o kojem su pisali i brojni svetski mediji, stradalo je još dvoje ljudi, a čitav Balkan već danima priča samo o tome ko je u sistemu zakazao, budući da je Nizama Nermina prijavila za porodično nasilje, a sud je odbio da odredi mere zabrane prilaska, pravdajući se time da policija nije dostavila dovoljno dokaza da se nasilje dogodilo.

Pravdanje nedostacima dokaza nije usamljen primer u svetu, tako da je jedna žena, koja je žrtva porodičnog nasilja, a čiji slučaj jezivo podseća na Nizamin, policiji poslala fotografiju sebe nakon što ju je nevečnai suprug krvnički pretukao.

Fotografiju, koja je veoma uznemirujuća, poslala je kako bi vlastima, ali i svetu pokazala sa čim se žrtve nasilja bore.

Žena iz Lankašira kaže da je zbog svog nasilnog partnera ima i fizičke i emotivne posledice.

Fotografija koju je poslala prikazuje kako žena izgleda nakon što ju je njen partner Karl Mačin brutalno isprebijao, dok je čitav napad snimao mobilnim telefonom.

Njene povrede su bile toliko stravične da je jedan od policajaca, koji je došao po prijavi, pomislio da je žrtva crvenokosa, jer joj je kosa toliko bila natopljena krvlju.

Jeziv napad dogodio se u njihovom domu u Blekpulu 4. decembra prošle godine.


U napadu je Mačin nevenčanoj supruzi slomio vilicu, izbio nekoliko zuba, zadobila je potres mozga zbog čega i danas ima problema sa pamćenjem i govorom. U napadu joj je stradala jabučna kost, te joj se kapak ne zatvara lepo. Oštećeni su joj i nervi lica, zbog čega više ne može ni da se osmehne.

Zabeležene su joj i povrede po nogama, stomaku i leđima.

Žrtva je od policije izričito zahtevala da objave njenu fotografiju sa povredama, koliko god uznemirujuća bila, kako bi svi videli koliko je napad bio brutalan.

Žena je jedino tražila da je ne imenuju, uverena da je ovakvu sigurno niko neće prepoznati.

"Iako sam zadobila stravične fizičke povrede, emocionalna i psihička šteta za mene je isto tako užasna. Trauma i psihološki stres koje mi je ovo izazvalo su nemerljivi. Imam noćne more, anksiozna sam, imam stravične napade panike. Uznemirena sam kad sam u gužvi, ne volim da vreme provodim u zatvorenom, posebno ako ima muškaraca u blizini. Na ivici sam i osećam se izloženo i nesigurno. Uvek gledam preko ramena da li je neko, ko bi me mogao povrediti, iza mene. Bojim se da zaspim jer i u snu proživljavam ono što mi se dogodilo. Osećam se ranjivo i nesigurno u sopstvenom domu, jer još uvek imam živopisne flešbekove onoga što mi se tamo dogodilo", navela je žena u svom dopisu policiji.

Ona kaže da ne zna da li će ikada više moći da povrati samopouzdanje i da se oseća sigurno.

"Živim u stalnom strahu da me moj napadač traži, i da će saznati gde smo sin i ja", navela je žrtva.

Mačin (44) priznao je da je počinio zločin i osuđen je na sedam godina i dva meseca zatvora. Njemu je određena zabrana prilaska žrtvi narednih deset godina.

Karl Mačlan Foto: Lancashire Constabulary

"Želeo bih da pohvalim žrtvu što je imala hrabrosti da govori o tome šta joj se desilo i što je bila spremna da prođe kroz sudski proces. Nadam se da će njena hrabrost dati snagu drugim ženama, koje su u nasilnim vezama, da se jave i sve prijave policiji. Da veruju da ćemo sve istražiti profesionalno i da ćemo nastojati da prestupnike izvedemo pred sud i da žrtva dobije pravdu", naveo je inspektor koji je vodio slučaj.

(Telegraf.rs)

Video: Na ovom mestu je Nermin Sulejmanović izvršio drugo ubistvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rollingman

    17. avgust 2023 | 13:36

    Vreme je za serijatske zakone,kracenje rukice do ramena za samar pa nek ceska nos od sljivu!!!

  • Mihajlo

    17. avgust 2023 | 19:12

    Čega sam se ja sve nagledao, ovo mene ne može da uznemiri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA