≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečaka Stefana usisao odvod bazena u banji, ostao na mestu mrtav: Vatrogasci satima izvlačili telo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tragedija se dogodila u banji nadomak Rima

  • 5
Terme di Sabina, banja kod Rima, tragedija na bazenu Printscreen/Instant Street view

Osmogodišnji dečak po imenu Stefan, poginuo je juče u banji u Kretoneu, nadomak Rima, nakon što ga je usisao odvod u banjskom bazenu, piše Corriere della Sera.

U ovom trenutku nije poznato da li se pumpa za izbacivanje i pročišćavanje vode uključila ranije nego što je predviđeno, ili je mališan upao u bazen nakon što je  zabranjeno kupanje. Ono što je sigurno jeste da usis nije imao sigurnosnu rešetku.

Ljudi koji su se nalazili u banji u trenutku nesreće pokušali su da izvuku dete, rizikujući da i sami budu usisani u odvod.

Na lice mesta su ubrzo stigli i vatrogasci, koji su jedva izvukli dečaka iz odvoda, a lekari su samo mogli da konstatuju smrt.

Prema pisanju lokalnog lista, sve se odigralo oko 18.30 časova. Prethodno je sa razglasa pušteno obaveštenje da se radno vreme bazena privodi kraju i kupači su zamoljeni da izađu iz vode. U ovom trenutku nije poznato da li je dečak već bio u bazenu i nije izašao, ili je upao u bazen nakon izlaska iz vode.

Kada su se pumpe na najvećem bazenu pokrenule, voda je neverovatnom brzinom krenula u odvod. Pritisak je povukao dete na dno, a potom i u sam odvod, na kojem nije postojala rešetka.

Vatrogascima i roniocima bilo je potrebno gotovo dva sata da dečaka izvuku napolje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea

    18. avgust 2023 | 11:22

    Pa zar ne obidju bazen pre ukljucivanja pumpi da provere da li jos ima gostiju?

  • pedja

    18. avgust 2023 | 11:19

    Resetka na odvod je najosvnija bezbednosna stvar. Oko takvih stvari su surovo striktni u americi i postoje konstante inspekcije svih bazena.

  • Vodolijax

    18. avgust 2023 | 12:11

    Nemam reči.......svuda u svetu zarada je postala broj jedan....... a sigurnost...........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA