Vreme čitanja: oko 1 min.

Pilot putničkog aviona umro tokom leta: Otišao u toalet i srušio se, nije mu bilo pomoći

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na letu su bili pomoćni kapetan i prvi oficir kada se desio nemio događaj, saopštile je aviokompanija

  • 6
Boing 787 dreamliner Foto: Shutterstock

Kapetan Ivan Andor (56) se osećao loše tri sata na letu "LATAM Airlinesa" iz Floride za čileanskku prestonicu Santjago. On je u jednom trenutku otišao u toalet, ali se tamo srušio. Posada je pokušala da mu pruži hitnu pomoć, ali je nesrećni pilot nažalost preminuo, piše "Independent".

Pilot sa 25-godišnjim iskustvom je proglašen mrtvim pola sata kasnije nakon sletanja aviona na aerodrom Tokumen u Panama Sitiju.

"Boing 787-9 Dreamliner" na letu LA505 napustio je Majami u ponedeljak u 22.11 časova. Na letu su bili pomoćni kapetan i prvi oficir kada se desio nemio događaj.

"'LATAM Airlines Group' izveštava da je let LA505, koji je bio na liniji Majami-Santjago, morao da sleti na međunarodni aerodrom Tokumen u Panami zbog hitne medicinske pomoći za jednog od tri člana komandne posade. Kada je avion sleteo, hitne službe su intervenisale, ali je pilot nažalost preminuo", navodi se u saopštenju avio-kompanije.

"Duboko smo dirnuti onim što se dogodilo i izražavamo iskreno saučešće porodici našeg zaposlenog. Duboko smo zahvalni na njegovoj 25-godišnjoj karijeri i njegovom vrednom doprinosu, koji se uvek odlikovao njegovom posvećenošću i profesionalnošću. Tokom leta, sprovedeni su svi neophodni bezbednosni protokoli kako bi se zaštitio život pilota."

Nakon incidenta, let je u utorak napustio Panama Siti i nastavio za Čile.

(Telegraf.rs)

Video: Srpski i Američki helikopteri zajedno iznad Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    19. avgust 2023 | 12:24

    "На окретници трамваја на Новом Београду у Блоку 45 око 18 часова догодила се саобраћајна несрећа. До ње је дошло када је позлило возачу трамваја. Он се у току вожње онесвестио, а потом је ударио у други трамвај." Ozbiljan sam kada kažem da treba utvrditi da li postoji veza između vakcine i ovih događaja. Zamislite da je pilot upravljao avionom kada mu je pozlilo!

  • teorija zavere

    19. avgust 2023 | 05:09

    Šta ako je vakcina uzrok? Zar ne bi trebalo detaljno ispitati da li je vakcina uzrok ove epidemije "iznenadnih" smrti? Šta bi bilo da je bio za komandama i da su bili samo on i neiskusni kopilot?

  • Santiago

    18. avgust 2023 | 16:57

    nije Santjago

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA