Vreme čitanja: oko 1 min.

Republikanci ubedljivo najviše veruju Trampu: Optužnice mu podigle rejting

Vreme čitanja: oko 1 min.

Republikanski glasači u ogromnoj većini smatraju da su optužnice politički motivisane i da Tramp može da pobedi Bajdena na narednim predsedničkim izborima

  • 0
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp ima poverenje više od 60 procenata primarnim izborima Republikanske stranke, pokazala je najnovija anketa objavljena u nedelju.

Trampu je poverenje dalo čak 62 odsto anketiranih, a na drugom mestu među republikancima je Ron Desantis sa 16 procenata anketiranih, javlja "Daily Mail".

U anketi CBS News/YouGov objavljenoj u nedelju, svi ostali republikanski pretendenti na predsedničku nominaciju ostali su jednocifrene - sa preduzetnikom Vivekom Ramasvamijem sa sedam, bivšim potpredsednikom Majkom Pensom sa pet odsto i senatorom Timom Skotom sa tri odsto.

Kada su republikanski glasači upitani da li su više zabrinuti zbog Trampovog pokušaja da poništi izbore 2020. ili misle da su te optužnice politički motivisane, neverovatnih 77 odsto je izabralo drugi odgovor.

Više od tri četvrtine verovatnih republikanskih glasača koji će učestvovati na stranačkim izborima reklo je da su više zabrinuti zbog toga što je Tramp meta politički motivisanih optužnica, dok je samo osam odsto izjavilo da su više zabrinuti zbog Trampovih napora da poništi izbore 2020.

Ankete su takođe otkrile da glasači Republikanske stranke uglavnom veruju da će Tramp biti pobednik na predsedničkim izborima protiv aktuelnog predsednika Džoa Bajdena.

Čak 61 odsto je reklo da bi Tramp "definitivno" pobedio Bajdena.

S druge strane, 35 odsto veruje da bi Desantis mogao da pobedi aktuelnog predsednika, zatim 20 odsto da to može da uradi Skot, 18 odsto da bi Ramasvami mogao da bude uspešan, te 14 odsto koji su imali takav stav o Pensu i Niki Hejli.

(Telegraf.rs)

Video: Apokaliptični priizori iz Kanade: Nebo "crveno od vatre"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA