Vreme čitanja: oko 1 min.

Detalji nesvakidašnje tragedije u Moskvi: Pronađeno još jedno telo, od ostalih ni traga

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pretpostavlja se da je ostale žrtve voda odnela u reku Moskvu

  • 0
Kanalizacija, kišni kolektor Foto-ilustracija: Shutterstock

Telo četvrtog učesnika obilaska kolektora u ruskoj prestonici pronađeno je u reci Moskvi. Leš je izronio na pristaništu Zarjadje ispod Visokog mosta, rekao je izvor za TV 360.

Očevidac je javio hitnim službama o utopljeniku u reci Moskvi u parku Zarjadje, odmah ispod Visokog mosta. Stručnjaci koji su stigli na lice mesta utvrđuju sve uzroke i okolnosti incidenta. Pretpostavlja se da je reč o telu četvrte osobe koja se utopila juče tokom obilaska podzemnog kolektora reke Neglinke.

Izvor TV 360 je pojasnio da su telo muškarca pronašli u vodi, tri metra od obale reke.

Pretpostavlja se da se grupa koja je sišla u obilazak kanalizacije sastojala od pet do osam ljudi. Tokom obilaska Moskvu je zahvatio jak pljusak koji je poplavio tunele. Ubrzo je voda porasla i komunikacija sa ljudima koji su bili u kolektoru je izgubljena. Spasioci su ubrzo počeli da traže nestale.

Dvoje tinejdžera pronađeno je mrtvo, a njihova tela su jutros izvađena iz vode u blizini parka Zarjadje. Telo još jedne učenice sa razbijenom glavom pronađeno je kod mosta Boljšoj Ustiinski na Moskvorečkoj nasipu. Potom je četvrto telo otkriveno u reci Moskvi.

Spasioci i zaposleni u Mosvodostoku su proverili sva moguća mesta na kojima bi nestali mogli da budu, čime je pretraga kanalizacije završena, objavio Telegram kanal Baza.

Kako prenosi taj kanal, spasioci su pregledali šahtove i odvode više od tri kilometra kanalizacije u centru Moskve gde bi, teoretski, mogli biti nestali. Međutim, živi ljudi ili tela nisu pronađeni. Pretpostavlja se da ih je voda odnela u reku Moskvu.

Kako javljaju RIA Novosti, ukupno se za obilazak kanalizacije prijavilo više od 20 ljudi. Većina se naknadno povukla zbog vremenske prognoze u kojoj je najavljena jaka kiša. Ukupno je palo oko trećine mesečnih padavina.


Policija je ranije privela mogućeg organizatora obilaska kanalizacije u Moskvi. Istražitelji su započeli ispitivanje uhapšenog.

(Telegraf.rs)

Video: Sibirski pas iz kanalizacije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA