≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbin i Hrvat pali sa 700 kilograma kokaina: Pogledajte akciju hapšenja na Kanarskim ostrvima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istraga je pokrenuta u martu 2022. godine i bila je fokusirana na plovilo sa poljskom zastavom, sa privremenom bazom na Kanarskim ostrvima. Sumnjalo se da osumnjičeni koriste ovaj brod za transport narkotika

  • 2

Državljani Srbije, Hrvatske i Italije uhapšeni su kod Kanarskih ostrva, nakon što je otkriveno da brodom krijumčare oko 700 kilograma kokaina.

Oni su pohapšeni nakon opsežne akcije u kojoj su, osim Europola, učestvovale i srpska, hrvatska i italijanska policija.

Istraga je pokrenuta u martu 2022. godine i bila je fokusirana na plovilo sa poljskom zastavom, sa privremenom bazom na Kanarskim ostrvima. Sumnjalo se da osumnjičeni koriste ovaj brod za transport narkotika.

Istražitelji su od tada pratili aktivnosti posade, a utvrđeno je da je jedan italijanski državljanin povezan sa poznatom organizovanom grupom Nadrangeta u Italiji, dok je druga osoba, inače hrvatski državljanin, povezana sa Balkanskim kartelom.

Alarm za uzbunu oglasio jula 2023. godine, kada je španska policija primetila neuobičajeni put ovog broda koji se kretao ka izolovanim ostrvima u Atlanskom okeanu. Nekoliko dana kasnije policija je presrela brod i otkriveno je 700 kilograma kokaina na njemu.

Brod je krenuo da plovi 2. avgusta, a tri dana kasnije španske vlasti su izvršile prepad i na plovilu otkrile drogu.

U međuvremenu, službenici na terenu u Španiji uhapsili su osumnjičenog iz Hrvatske i još jednu osobu, državljanina Srbije, koji se sumnjiči da je koordinirao operacijom krijumčarenja droge sa kopna. Prilikom hapšenja, kod osumnjičenih su pronađeni telefoni sa kojih su organizovali prebacivanje kokaina.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavisa

    22. avgust 2023 | 12:25

    Eto dokaz da srbi i hrvati možev zajednički 😂

  • aleksa

    22. avgust 2023 | 12:26

    Same je tu jos ostalo bratstvo i jedinstvo propale drzave.Ha Ha Ha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA