Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj mladić je heroj Grčke: Rizikovao svoj, kako bi spasio desetine života

Vreme čitanja: oko 1 min.

U moru tragičnih događaja, slika jednog heroja obišla je internet i pokazala da humanost i plemenitost i dalje postoje

  • 1
Grčka požari Foto: Tanjug/AP

Grčku su ponovo zahvatili požari, i to u nekoliko regiona, stotine vatrogasaca je na terenu i lavovski se bori sa vatrenom stihijom, koja guta sve pred sobom, a dim se proširio po celoj zemlji.

Srbi koji se nalaze na letovnju u ovoj zemlji sa raznih mesta slali su, slobodno se može reći, apokaliptične snimke, gde se vidi da je dim stigao do mesta koja su i stotine kilometara udaljena od požara.

U moru tragičnih događaja, slika jednog heroja obišla je internet i pokazala da humanost i plemenitost i dalje postoje. Naime, jedan mladić rizikovao je svoj život kako bi spasao životinje koje su mogle da izgore u požarima. 

- Respekt za brata koji je danas spasao dvadesetak životinja od požara na Atici - napisao je jedan korisnik Tvitera.

Pohvale na račun ovog mladića su se samo nizale, a neki su ga nazvali i herojem današnjeg dana. 

Podsetimo, kako su pisali grčki mediji sedam regija u Grčkoj zahvatili su požari, pa je nebo od jutros iznad velikog dela Grčke mutno, a sunce sakriveno iza oblaka dima.

Zbog jakog vetra oseća se miris paljevine na Halkidikiju, Tasosu, ali i na jonskim ostrvima, a vidi se i pepeo u vazduhu.

Najveći požar je u Aleksadropolisu, Evrosu (šuma Dadia), ali gori i šuma i u okolini Kavale, na Eviji, Viotia, Rodopi, ostrvo Kithnos.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA