Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nikada više nećemo videti Prigožina": Ovako svetski mediji prenose vest o padu ruskog aviona

Vreme čitanja: oko 2 min.

I ruski mediji su primetili da se na Zapadu brzo prenela vest o padu privatnog aviona

  • 0
Naslovne strane Jevgenij Prigožin Foto-kolaž: Tanjug/AP, Reprint

Vest o padu ruskog aviona u kome je poginulo 10 ljudi, a na čijem spisku putnika je bio i šef "Vagnera" Jevgenij Prigožin, glavna je vest u svim svetskim medijima.

BBC kao udarnu vest prenosi da se "šef Vagnera Jevgenij Prigožin smatra mrtvim nakon pada ruskog aviona". Sky news je objavio kao udarnu vest najnovije slike koje prikazuju mesto pada ruskog aviona. Navodi se da je stradalo deset ljudi, a da se veruje da je jedan od njih vođa Vagnera Jevgenij Prigožin.

Američki general o Vagnerovom šefu „Nikada više nećemo videti Prigožina“, naslov je Bilda, dok Financial Times prenosi saopštenje Ministarstva za vanredne situacije koje kaže da je Jevgenij Prigožin poginuo u avionskoj nesreći na letu iz Moskve za Sankt Peterburg.

Euronews kao najnoviju vest piše: "Pretpostavlja se da je šef Vagnerovih plaćenika Jevgenij Prigožin poginuo u avionskoj nesreći u blizini Moskve", dok Gardian prenosi da je Jevgenij Prigožin na spisku putnika aviona u fatalnoj nesreći.

"Veruje se da je šef Vagnera Prigožin poginuo u padu aviona u Rusiji. Ime vođe plaćenika bilo je na spisku putnika aviona koji je pao između Moskve i Sankt Peterburga", preneo je Politico.

CNBC je preneo da je šef Vagnera Prigožin naveden kao putnik u avionu koji se srušio u kojem je poginulo 10 ljudi.

I ruski mediji su primetili da se na Zapadu brzo prenela vest o padu privatnog aviona. Kako navode, čak i pre tačne potvrde o smrti objavili su da je "Prigožin poginuo u nesreći".

" target="_blank">

Podsetimo, Šef ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin bio je u avionu koji se danas srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, saopštila je ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

Avion tipa Embraer leteo je iz Moskve za Sankt Peterburg. Ministarstvo za vanredne situacije saopštava da je reč o poslovnom džet avionu Embraer ERJ-135, dok Telegram kanal 112 precizira da je registarski broj letelice RA-RA-02795.

(Telegraf.rs)

Video: Poruka Jevgenija Prigožina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA