≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"U Africi su ga videli. Sve je unapred isplanirano...": Pristalice Vagnera ne mire se sa smrću Prigožina

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nikada nećemo saznati istinu. Nikada neću poverovati u njegovu smrt. Nije mrtav, živeće", poručuju pristalice Vagnera

  • 4
Jevgenij Prigožin Foto-kolaž: iz.ru, Tanjug/AP

Ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj saopštila je spisak svih 10 putnika koji su bili u avionu koji se srušio kod Tvera, a čiji su posmrtni ostaci i pronađeni. U avionu je, navode, bio i šef Vagnerovog PMC-a Jevgenij Prigožin.

Međutim, u chat grupama gde rođaci i prijatelji traže imena stradalih pripadnika "Vagnera", vlada panika. Mnogi se pitaju šta će biti sa "Vagnerom" ako Jevgenija Prigožina stvarno više nema.

"Nikada nećemo saznati istinu. O mrtvima sve najlepše. Ne mojte likovati nad smrću", piše Veronika.

"I ja mislim da su namerno pokrenuli famu da bi ga se otarasili", kaže Oksana.

"Čak i u slučaju njegove smrti razradili su potpuni plan akcije, koji će odmah početi da deluje! Novac koji još treba da se isplati momcima i nije neki u poređenju sa tim kakve se pare vrte! To je s*****. Zbog ovog novca da se preokrene ovakva situacija", ogorčena je Natali, prenosi ruski portal MSK1.

"Sada će se vaditi na to da je rukovodstvo navodno mrtvo i niko nikome ništa ne duguje. Lakše je reći da su i sami pristali. Da, ne možemo ništa", smatra Azhar.

Jevgenij Prigožin pad srušio se avion Rusija Foto: Tanjug/AP

"Ljudi u Africi su ga lično videli juče (uoči puta). Kažu da je bio na listi putnika. Ali Prigožin je to već uradio, prijavio se u jednom avionu, a leteo na drugom", Tatjana se ne miri. "Nikada neću poverovati u Prigožinovu smrt, sve je bilo unapred isplanirano“.

"Ne verujem! Teroristički napad je moguć, ali pošto je prošao toliko toga, ne verujem da bi Jevgenij Viktorovič jednostavno odustao. Nije mrtav i živeće!", piše Ketrin.

Podsetimo, pre dva meseca, 23. juna, Jevgenij Prigožin je pokušao oružanu pobunu. Odmah potom pokrenuta je krivična istraga protiv njega nakon što je optužio rusku vojsku za "uništavanje" njegovih boraca, ne objasnivši u potpunosti svoje optužbe, te je obećao da će zaustaviti "zlo", misleći na vojno rukovodstvo. Međutim, kasnije su prijave odbačene, a Vagner je sa borcima otišao u Belorusiju... Dugo se ništa nije znalo o tome gde je i šta radi, da bi se pre nekoliko dana oglasio, navodno iz Afrike...

A onda je 23. avgusta, stigla vest da je u Tverskoj oblasti u blizini sela Kuženkino Prigožin poginuo kada se srušio avion Embraer. Osim njega u avionu je bilo šest putnika i tri člana posade. Vlasti su saopštile da je svih deset tela pronađeno. Ipak, čeka se zvanična potvrda da su tela identifikovana.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak pada aviona u kome je bio Prigožin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđo

    24. avgust 2023 | 08:38

    Teorije zavere samo da bi Putina oslbodili krivnje za Prigožinuvu smrt.

  • Cile Mile

    24. avgust 2023 | 08:40

    Gluposti jer to ne može uraditi bez znanja i odobrenja Putina i FSB. Nije Prigožin svako pa da može tek tako nestati i sakriti se.

  • Srele

    24. avgust 2023 | 09:49

    Okrecu se novci po obicaju koje cia placa da pojedinci sire mrznju medju narodima u zemlji, isto su uradili u Yugi. To je njihova politika sada, zavadi nek se pobiu i poruse pa vladaj i pljackaj im resurse. Glupi naivni narodi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA