Vreme čitanja: oko 2 min.

Prigožina pre 4 godine sahranili u padu aviona: Posle 5 dana se saznalo da je ipak živ

Vreme čitanja: oko 2 min.

Istražni odbor Rusije, koji istražuje jučerašnju nesreću, objavio je danas saopštenje u kom ne spominje Prigožina, ali ni bilo kog drugog putnika

  • 3
Jevgenij Prigožin, pad aviona Foto-kolaž: Tanjug/AP, AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia

Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin nalazi se na spisku putnika aviona koji se sinoć srušio u Rusiji.

Vest o njegovoj pogibiji potvrdio je kanal na društvenoj mreži Telegram koji je povezan s njegovom Vagner grupom. Ruska vladina agencija za vazduhoplovstvo Rosaviatsija saopštiča je da su Prigožin i njegov istaknuti zapovednik Dmitrij Utkin bili među putnicima u avionu, dodavši da niko od putnika nije preživeo.

Ruski mediji Prigožina proglasili mrtvim i 2019.

Nije ovo prvi put da su ruski mediji proglasili Prigožina mrtvim. Nakon pada aviona Antonov-72 u Kongu 10. oktobra 2019. godine deo ruskih portala pisao je da je Prigožin bio na popisu putnika i da je verovatno poginuo.

Nakon nesreće iz Prigožinove kompanije Concord su na novinarski upit odgovorili da im nije poznato je li Prigožin bio na letu. Uskoro su se na Telegram kanalima pojavile objave u kojima se navodi da je radnik Concorda rekao da se Prigožin danima nakon nesreće nije pojavio na poslu i da je dan nakon nesreće propustio dogovoreni sastanak u Kongu.

Vlasti u Kongu su tada pokrenule istragu kako bi utvrdile je li Prigožin ušao u avion. Iz ruske ambasade su na početku objavili da su se u avionu nalazili i ruski državljani, da bi kasnije rekli da su poginula dvojica Rusa koji su bili članovi posade.

Iako se nesreća dogodila 10. oktobra, tek pet dana kasnije mediji su, pozivajući se na neimenovane izvore, potvrdili da je Prigožin živ.

"Jevgenij Prigožin nije napuštao teritoriju Ruske Federacije poslednjih nekoliko dana. Sve vreme je bio zauzet ličnim poslovima. I jako je iznenađen što su ga smatrali mrtvim", rekao je tada pomenuti izvor.


U nesreći je tada poginulo osmoro ljudi.

Objavljen službeni dokument o padu aviona

Istražni odbor Rusije, koji istražuje jučerašnju nesreću, objavio je danas saopštenje u kom ne spominje Prigožina, ali ni bilo kog drugog putnika.

Potvrđuje da je desetoro ljudi poginulo i da je pokrenut krivični postupak za nesreću.

“Prema preliminarnim podacima, poginulo je deset osoba. Na mesto događaja izašla je ekipa, odrediće se sva potrebna veštačenja i sprovešće se niz istražnih radnji u cilju utvrđivanja uzroka pada aviona", objavljeno je u saopštenju.

U međuvremenu je ruski mediji su preneli da su tela poginulih prevezena u mrtvačnicu. Nakon obdukcije bi trebalo da stigne zvanična potvrda njihovog identiteta.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak pada aviona u kome je bio Prigožin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA