≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je vlasnik Pegaza koji je povređen na letovanju u Grčkoj: Upravljao brodom kad je naleteo na stene

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brod je plovio pod zastavom Malte, a na njemu je bilo šestoro stranaca

  • 1

Turski biznismen Ali Sambanci, vlasti avio-kompanije Pegaz, teško je povređen zajedno sa suprugom kada je njihov brod naleteo na stene tokom odmora u Grčkoj.

Sambanci je upravljao brodom, kada je došlo do incidenta u četvrtak. Kako prenose mediji, Ali Sambanci i njegova supruga Vuslat Dogan Sambanci sa decom su krenuli iz Lipsija u restoran u Lerosu kada su naleteli na stene.

Njihova deca Sevket Emrekan i Kan Ali uspeli su da se spasu tako što su skočili u more malo pre sudara i nisu povređeni.

Oni su prebačeni prvo u bolnicu u Lerosu, a zatim u privatnu ustanovu u Istanbulu. Prema poslednjim informacijama sa turskih medija, njihovo stanje se poboljšava.

Grčka obalska straža je rekla da je o incidentu obaveštena u četvrtak uveče. Brod je plovio pod zastavom Malte, a na njemu je bilo šestoro stranaca (četvoro turskih državljana, jedan državljanin Južne Afrike i jedan državljanin Velike Britanije).

U incidentu su teško povređene dve osobe i jedna lakše, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su četiri osobe istog dana puštene iz bolnice u Lerosu, dok su muškarac i žena, turski državljani, prebačeni privatnim čamcem hitne pomoći pod turskom zastavom za Bodrum.

Odatle je helikopterom prevezen u bolnicu u Istanbulu.

Pegaz je vodeći turski niskotarifni prevoznik.

Ali Sabanci je član jedne od najbogatijih porodica u Turskoj. On je, međutim, napustio porodični konglomerat i zajedno sa ocem i sestrom osnovao Esas Holding.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA