Vreme čitanja: oko 1 min.

Prositutke pomažu tužilaštvu u slučaju serijskog ubice: "Susreti s njim bili su nasilni i agresivni"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Informacija je otkrivena kao deo tekućih intervjua od strane Jedinice za trgovinu ljudima odeljenja šerifa okruga Safolk

  • 0
Reks Hojerman Njujork plaža serijski ubica ubistva Foto: Tanjug/AP

Dve žene iz zatvora okruga Safolk izjavile su da su imale susrete s osumnjičenim za ubistva na plaži Gilgo Reksom Hojermanom, opisujući sastanke sa njim kao "nasilne" i "agresivne", rekla je u četvrtak portparol šerifovog odeljenja Viki Distefano, javlja CNN.

Veruje se da su se navodni susreti sa dve prostitutke dogodili pre više od jedne decenije, rekla je Distefano, napominjući da su žene izrazile zabrinutost za svoju bezbednost u vreme kada kažu da su bile sa Hojermanom.

Informacija je otkrivena kao deo tekućih intervjua od strane Jedinice za trgovinu ljudima odeljenja šerifa okruga Safolk, koja je stvorena da pomogne zatvorenicima da imaju pristup uslugama i podršci koja im je potrebna za oporavak.

Od Hojermanovog hapšenja 13. jula, jedinica je intervjuisala prostitutke, te im pokazivala njegovu fotografiju, kako bi videla da li se sećaju bilo kakve interakcije s njim.

Do sada je pet žena dalo vlastima informacije koje se smatraju korisnim, rekla je Distefano.

Jedinica, koja je počela s radom 2018, takođe sarađuje sa zatvorom okruga Nasau i zatvorom na ostrvu Rajkers u Njujorku kako bi utvrdila da li postoje druge veze sa Hojermanom.

CNN se obratio Hojermanovom advokatu za komentar.

Hojerman je uhapšen 13. jula u Njujorku, te je optužen za ubistvo tri žene iz "Gilgo četvorke". Ostaci tih žena pronađeni su 2010. na kratkoj deonici na plaži Gilgo.

On se izjasnio da nije kriv za ubistva Melise Bartelemi, Megan Voterman i Amber Lin Kostelo.


Ovaj 59-godišnji arhitekta je i glavni osumnjičeni za nestanak i ubistvo četvrte žene, Morin Brejnard-Barns, ali nije optužen u tom slučaju.

Hojerman je prvi put identifikovan kao potencijalni osumnjičeni početkom 2022. godine, ubrzo nakon što je formirana radna grupa sa više agencija za ispitivanje "hladnih slučajeva" koji uključuju skoro desetak skupova ljudskih ostataka pronađenih duž južne obale Long Ajlenda između 2010. i 2011. godine, uključujući "Gilgo četvorku".

(Telegraf.rs)

Video: Kokain Balkanskog kartela pao u ruke španske policije. Najveća zaplena u istoriji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA