Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajden: SAD pokušavaju da utvrde kako je pao avion Jevgenija Prigožina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion "Embraer" koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg srušio se u sredu uveče u Tverskom regionu, a na spisku putnika nalazio se i vođa Vagnera

  • 4
Džo Bajden, Džil Bajden, Džo i Džil Bajden Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden saopštio je danas da američki zvaničnici pokušavaju da precizno utvrde kako je avion Jevgenija Prigožina, vođe ruske paravojne formacije Vagner, pao u Rusiji.

Rusija je ranije danas kritikovala Bajdena što je pokazao nedostatak iznenađenja na informaciju da je Prigožin poginuo u avionskoj nesreći i upozorila da nije prikladno da Vašington iznosi takve primedbe.

"Ne znam tačno šta se dogodilo, ali nisam iznenađen. U Rusiji se ne dešava gotovo ništa iza čega ne stoji predsednik Vladimir Putin, ali ne znam dovoljno o ovome", rekao je ranije Bajden u razgovoru sa novinarima, preneo je Rojters.

Avion "Embraer" koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg srušio se u sredu uveče u Tverskom regionu, a na spisku putnika nalazio se i vođa Vagnera Jevgenij Prigožin.

Poginulo je svih 10 osoba koje su se nalazile u avionu, saopštile su ruske vlasti.

Prigožin (62) je predvodio pobunu protiv ruskog vojnog vrha 23 i 24. juna za koju je Putin rekao da je mogla da preraste u građanski rat, navodi britanska agencija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: "Nisam iznenađen Prigožinovom smrću": Ambasador Kristofer Hil za Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    26. avgust 2023 | 10:03

    Hahahahahahahaha Rusija pokusava da utvrdi mailove Hilari Klinton.

  • Ljuba

    26. avgust 2023 | 07:34

    Dali ovi Amerikanci vide da je ovaj covek otisao u aut, gledam ga na tv njemu se ruke tresu od starosti.

  • Bhm

    26. avgust 2023 | 11:42

    Bajden treba prvo da utvrdi kako se zove pa koju funkciju i u kojoj drzavi obavlja pa na kojoj je planeti pa tek onda kako i zasto je pao avion u Rusiji......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA