Vreme čitanja: oko 1 min.

Lukašenko kaže da je upozorio Prigožina na pokušaj ubistva: "Putinu sam poslao šifrovanu poruku"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do informacija da se sprema pokušaj ubistva Prigožina došao je tokom leta u Emirate

  • 2
Jevgenij Prigožin, Vladimir Putin, Aleksander Lukašenko Foto-kolaž: Tanjug/AP, Pixabay

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je upozorio šefa paravojne grupe "Vagner" Jevgenija Prigožina da mu preti pokušaj ubistva.

"Poslednji put kada smo leteli u Emirate, dobio sam veoma ozbiljne informacije o pokušaju ubistva Jevgenija Prigožina. U roku od dva sata pronašli su ruskog ambasadora u Emiratima i pozvali su ga kod mene", rekao je Lukašenko, prenosi agencija Belta.

Kako kaže, ambasadoru Rusije je preneo šifrovanu poruku koju je poslao u Kremlj Vladimiru Putinu i šefu FSB Aleksandru Bortnikovu "o pokušaju atentata na Prigožina".

Dodao je da mu je, nakon nekog vremena, šef "Vagnera" potvrdio da ga je predsednik Rusije upozorio na predstojeći pokušaj atentata.

Lukašenko je istakao da je beloruska strana, na svojoj teritoriji, ispunila sve što je obećala "Vagneru" i "više od toga".

"Juče ih je, po mom nalogu, kontaktirao KGB, a od mene su dobili samo jednu poruku: Ispunićemo sve što smo se dogovorili Prigožin i ja", naveo je beloruski predsednik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA