Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi detalji o nestanku sina milionera Rokfelera, koji je bio u plemenu kanibala: "Ako je to on, srećan je"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Godinama nakon nastanka snimka među kanibalima je primećen beli čovek

  • 0
Michael Rockefeller,cannibal Foto: mediadrumworld.com/RobertoPazzi/ / Media Drum World / Profimedia

Stručnjak za govor tela analizirao je pronađen snimak za koji neki smatraju da prikazuje nestalog milionera koji živi sa ljudožderskim plemenom. Majkl Rokfeler, iz izuzetno bogate porodice Rokfeler u SAD, nestao je tokom ekspedicije u regionu Asmat, današnje Papue Nove Gvineje 1961. godine.

Bio je na malom brodu sa holandskim antropologom Reneom Vasingom. Nakon što je čamac upao u nevolje, Rokfeler je pokušao da dopliva do obale, ali više nikada nije viđen.

U to vreme kanibalizam je i dalje bio prisutan među nekim plemenima u regionu Asmat. Pretpostavljalo se da je Rokfeler dočekao jeziv kraj.

Godinama kasnije, reditelj dokumentaraca Frejzer Heston iskopao je snimak novinara Milta Meklina, koji je 1969. putovao u region da istraži nestanak. Heston je u snimcima primetio nešto što je Maklinu očigledno promaklo - belog čoveka koji vesla u flotili kanua zajedno sa Asmat ratnicima. Mnogi veruju da je čovek Rokfeler, potpuno asimilovan u pleme.

Stručnjak za govor tela Inbal Honigman analizirala je fotografije Rokfelera snimljene zajedno sa pripadnicima plemena pre njegovog nestanka, kao i snimak misterioznog belca.

Ona je za Dejli star rekla da postoje dokazi koji ukazuju na to da je imao ispravan stav da izbegne brutalnu smrt kanibala. Štaviše, možda je čak i bio "srećan" zbog toga što je živeo sa njima.

- Na svakoj od fotografija Majkla Rokfelera pre njegovog nestanka, kada se vidi u interakciji sa ljudima iz plemena, deluje potpuno angažovano i zaista srećno. Iako su mu ruke zauzete opremom za snimanje i fotografisanje, on održava kontakt očima sa muškarcima i ženama oko sebe, što nam govori da ih posmatra kao ljude, a ne kao subjekte istrage. Na većini tih starih fotografija se vidi kako se osmehuje, i to je iskren, srećan i angažovan osmeh. Vide se njegovi zubi, što predstavlja veoma autentičan, srećan osmeh. A osmeh je uravnotežen i ujednačen, bez bočnog osmeha, onakav kakav bismo očekivali u slučaju nekoga ko se oseća superiornim u odnosu na druge - objasnila je.

Ona je istakla da bi Rokfeler "bio srećan u svom novom životu kao pripadnik plemena", ako je to ono što mu se zaista dogodilo.

Inbal je rekla i da, iako snimci veslanja "možda ne predstavljaju nikakav ubedljiv dokaz" koji bi sugerisao da je čovek Rokfeler, ko god da je, izgleda da je slično angažovan sa onima oko njega.

- Možemo da vidimo da je govor tela i dalje govor tela čoveka koji je fokusiran na posao koji je pri ruci i oseća vezu sa onima oko sebe. On vesla snažno i efikasno, i povezan je sa onima oko sebe - dodala je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA