Vreme čitanja: oko 2 min.

"Avion će da se raspadne u vazduhu": Prigožinov stari intervju ponovo aktuelan

Vreme čitanja: oko 2 min.

Podsetimo, avion Embraer koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg srušio se u sredu uveče u Tverskom regionu, a na spisku putnika nalazio se i vođa Vagnera Jevgenij Prigožin

  • 0
Jevgenij Prigožin, pad aviona Foto-kolaž: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Tanjug/AP

Stari video snimak intervjua sa vođom Vagnera Jevgenijem Prigožinom, počeo je da se širi društvenim mrežama. Upravo taj video podgrejao je nove spekulacije o njegovoj pogibiji.

Na snimku Prigožin tvrdi da bi radije poginuo nego da laže svoju zemlju, a zatim je stanje u Rusiji uporedio sa avionom koji se raspada u vazduhu.

"Danas smo dostigli tačku ključanja. Zašto govorim ovako iskreno? Zato što nemam prava da lažem ljude koji i dalje žive u ovoj zemlji. Sada ih lažu, bolje me ubijte nego da to radim", rekao je Prigožin.

Potom je dodao da on "međutim, neće da laže".

"Moram iskreno da kažem da je Rusija na rubu katastrofe. A, ukoliko ovi sitni delovi ne budu pričvršćeni, onda će se avion raspasti u vazduhu", poručio je Prigožin, prenosi Business insider.

Pomenuti snimak koji traje 40 sekundi, objavljen je na Telegram kanalu Vagner grupe "Siva zona".

Ispod pomenutog videa, mnogi su u komentarima upirali prstom u Kremlj, a bilo je i onih koji tvrde da je "Prigožin znao da će navodno biti ubijen".

Bilo je i onih koji smatraju da je Prigožin još uvek živ. Jedan korisnik je u komentaru napisao da sa Sergejem Surovikinom, koji je smenjen istog dana kada je pao Prigožinov avion, sedi na plaži na Jamaci i da uživaju.

Niko od korisnika nije ponudio dokaze koji ovo potvrđuju, pa je jasno da je u pitanju laička pretpostavka.

Podsetimo, avion Embraer koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg srušio se u sredu uveče u Tverskom regionu, a na spisku putnika nalazio se i vođa Vagnera Jevgenij Prigožin.

Poginulo je svih 10 osoba koje su se nalazile u avionu.

Istražni komitet Ruske Federacije saopštio je da je utvrđen identitet svih 10 osoba koje su poginule u padu aviona 23. avgusta i da njihov identitet odgovara spisku putnika.

"U okviru istrage o padu aviona u Tverskoj oblasti završena su molekularno-genetička ispitivanja. Na osnovu njihovih rezultata utvrđen je identitet svih deset poginulih, oni odgovaraju spisku navedenom u letačkom listu", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak pada aviona u kome je bio Prigožin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA