≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin izjavio saučešće porodici pre nego što je stigla zvanična potvrda da je Jevgenij Prigožin mrtav

Vreme čitanja: oko 1 min.

Peskov je objasnio zašto je Putin izjavio saučešće porodici pre nego što je stigla zvanična potvrda od Istražnog komiteta Ruske Federacije

  • 4
Vladimir Putin Jevgenij Prigožin Yevgeny Prigozhin Foto-montaža: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je saučešće porodici Jevgenija Prigožina i pre nego što je stigla zvanična potvrda da je šef Vagnera mrtav.

Putin je, prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, izjavio saučešće dok je bio na sastanku sa ruskim liderom samoproglašenje Donjecke republike Denisomj Pušilinom.

"Predsednik je uputio saučešće porodici Prigožina", rekao je Peskov dodajući da je sastanak sa Pušilinom održan 24. avgusta.

Peskov je objasnio zašto je Putin izjavio saučešće porodici pre nego što je stigla zvanična potvrda od Istražnog komiteta Ruske Federacije.

"Postoji de fakto informacija, ali da bi to bilo de jure, trebalo je da se sačekaju rezultati ispitivanja. U ovom slučaju, naravno, bilo je potpuno očiglednih potvrda, a to su spisak putnika, ali i drugi materijali, zato je Putin izrazio saučešće tokom razgovora sa Pušilinom. Ali, naravno, za neke pravne procedure, bilo je neophodno da se sačekaju rezulati ispitivanja, genetski i biološki, što je bilo gotovo juče", rekao je Peskov.

Podsetimo, Istražni komitet je juče saopštio da su identifikovana tela svih putnika aviona koji se srušio 23. avgusta u regionu Tvera, u blizini Moskve. Kako je navedeno, odgovaraju spisku putnika.

U ovom trenutku nije poznato kada i gde će Prigožin biti sahranjen, kao ni da li će Putin prisustvovati sahrani.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak pada aviona u kome je bio Prigožin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo pitam

    28. avgust 2023 | 15:33

    je li kuvar Putin ili Prigožin a s obzirom da je ovaj prvi zakuvao ovome drugome smrtonosnu čorbu?

  • Bg

    28. avgust 2023 | 18:27

    Jevgenij Prigožin je bio mrtav,a pad aviona režija.

  • Ćira

    28. avgust 2023 | 15:44

    Koji licemer.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA