Vreme čitanja: oko 1 min.

Radnika čistoće "usisao" đubretar: Kolega u zadnji čas zaustavio presu, usledila dramatična akcija spasavanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladić je, uz pomoć kolege Lea, nakačio kontejner na kuke dizalice kamiona, kada je ona počela nekontrolisano da se podiže i spušta

  • 0

Mladić po imenu Florijan, radnik čistoće u Nemačkoj, umalo je stradao kada ga je "usisao" kamion u kojem se odvozi đubre, najverovatnije usled tehničkog problema.

Samo zahvaljujući prisebnosti kolega ovog mladića nije spljoštila presa, koja gnječi otpad koji ubacuju unutra.

Tragedija se umalo dogodila u petak u Šnakenbeku, oko 9.30 časova ujutru, kada je Florijan sa kolegama krenuo da prazni kontejnere.

Mladić je, uz pomoć kolege Lea, nakačio kontejner na kuke dizalice kamiona, kada je ona počela nekontrolisano da se podiže i spušta.

Deo Florijanove odeće zapeo je za deo dizalice i u sledećem trenutku mladić se našao u vazduhu i zajedno sa smećem je poleteo u unutrašnjost kamiona, gde se presa spremala da zgnječi novu turu.

Srećom, Leo je bio dovoljno svestan da stisne dugme i spreči presu da se aktivira, a potom je odmah pozvao vatrogasce, koji su u rekordnom roku izvukli Florijana napolje.

"Da je presa krenula, više ga ne bi bilo", rekao je šef vatrogasne brigade koja je izvukla mladića iz kamiona.

Florijan je zbrinut na licu mesta, a potom je prebačen u bolnicu.

Mladić, koji je za dlaku izbegao smrt, zahvalio se na Fejsbuku svojim spasiocima, a posebno kolegi koji je sprečio da se presa aktivira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA