Vreme čitanja: oko 2 min.

Danijela prevarila državu za 1,5 miliona tokom korone, novac potrošila na odeću: U zatvoru upoznala čuvenu Anu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Danijela mora da se odrekne nekih luksuznih predmeta. Među njima su Roleks sat, tašna Luj Viton, nekoliko kofera marke Rimova i mnogi drugi

  • 0

Influenserka Danijela Miler (32) je u martu priznala krivicu da je lažno pribavila 1,5 miliona dolara preko programa kovid-19 olakšica kako bi finansirala svoj skupoceni život, uključujući kupovinu dizajnerske robe, iznajmljivanje privatnih aviona i luksuznih apartmana.

Sud na Menhetnu naredio je u ponedeljak da Danijela mora da se odrekne nekih luksuznih predmeta. Među njima su Roleks sat, tašna Luj Viton, nekoliko kofera marke Rimova i mnogi drugi, prenosi Insider.

Miler koja ima preko 34.000 pratilaca na Instagramu, uhapšena je u maju 2021. godine i protiv nje je podignuta optužnica nekoliko meseci kasnije. Ona je 6. marta priznala krivicu i preti joj do 20 godina zatvora. Kazna će joj biti izrečena 7. septembra.

Prema saopštenju Ministarstva pravde, šema je uključivala da se ona lažno predstavljala za više od deset ljudi od jula 2020. do maja 2021. kako bi dobila ukupno 1,5 miliona dolara zajmova za ekonomske povrede u slučaju katastrofe, koji su trebali da budu za mala preduzeća kojima je potrebna. Navodi se da je ona kreirala lažna poslovna imena i falsifikovane vozačke dozvole da bi to učinila.

Američka vlada je sada zaplenila više od 600.000 dolara iz njene kuće i sa računa.

Od Danijele se traži i da se odrekne dizajnerske robe koju je nabavila tim novcem - tašna Luj Viton, Roleks sat, par cipela Dior i bluza Dior, i dva kofera Rimova.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Danielle (@thedaniellenicolemiller)

U intervjuu za New York Magazine u februaru prošle godine, izgledalo je da je Miler ponosno reklamirala svoje planove. Rekla je agenciji da sebe smatra više "prevarantkinjom od bilo čega" i otkrila više detalja o tome kako je koristila lažni novac da se razmeće dekadentnim načinom života na svom Instagram nalogu, na kojima se nalaze slike na kojima stoji pored luksuznih automobila i drži skupe torbice.

Miler je već provela vreme na ostrvu Rikers, gde se nalazi najveći zatvor u Njujorku, jer je koristila ukradene podatke o kreditnoj kartici da rezerviše sastanke u banji. Dok je bila tamo, časopis je preneo da je upoznala Anu Sorokin, zloglasnu prevarantkinju poznatu i kao Ana Delvi, čiji su zločini inspirisali Netfliks seriju.

Danijela trenutno služi petogodišnju kaznu zbog odvojenog slučaja bankovne prevare na Floridi koji je uključivao njen pokušaj da iskoristi lažni pasoš da dobije novac 2020.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA