Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je to poziv koji nisu želeli da prime: Policajci detaljno opisali smrt koja ih je posebno potresla

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bebin otac je uhapšen u petak zbog teške optužbe za ubistvo iz nehata i zadržan je u zatvoru uz kauciju od 750.000 dolara

  • 0
Policija, Tampa, Florida Foto: Shutterstock

Više od dve godine nakon užasne smrti bebe izvršeno je hapšenje, saopštila je u ponedeljak kancelarija šerifa okruga Indijan River, piše "Miami Herald".

U saopštenju se navodi da je oko 18.45 sati 28. maja 2021. Agencija za javnu bezbednost "primila poziv hitne pomoći koji nikada ne želimo da primimo", izveštaj o dvomesečnom detetu bez znakova života u kući u Vero Biču.

Preko telefona, dispečeri su dali uputstva za spasavanje života bebinom ocu Džozefu Napijeru, dok su policajci i vatrogasne ekipe išle ka licu mesta.

Kada su ekipe hitne pomoći stigle, uradile su reanimaciju, ali dete nije reagovalo i poplavilo je, navodi se iz šerifove kancelarije. Beba, za koju je utvrđeno da joj je maramica za bebu zaglavljena duboko u grlu, odvedena je u bolnicu, ali lekari nisu mogli da je ožive.

Tokom preliminarne istrage, Napijer je rekao policajcima da je mogao da vidi "mali beli predmet" u zadnjem delu bebinih usta nakon što ju je ostavio bez nadzora na futonu oko 10 minuta. U sobi je bila i njegova 18-mesečna ćerka koja je na podu gledala TV.

Kada se vratio u sobu, otkrio je da je dete "u nevolji", ali je ipak čekao oko pet minuta pre nego što je pozvao pomoć, saopštila je policija.

"Znao je da je on uzrok ovoga i smislio je svoju priču", rekao je šerif okruga Indijan River Erik Flauers tokom konferencije za novinare na kojoj je najavljeno hapšenje. "Stavio joj je maramicu u usta da ućutka dete. Gurnuo ju je dovoljno duboko da se dete uguši."

U konsultaciji sa medicinskim radnicima, vlasti su imale svog osumnjičenog.


"Gunuo je tu maramicu u benino grlo da bi je ućutkao", rekao je Flouers. "Ponosan sam što su rešili slučaj, ali ovo nije dan za slavlje. To je tragičan gubitak života..."

Ovaj 30-godišnjak je uhapšen u petak zbog teške optužbe za ubistvo iz nehata i zadržan je u zatvoru okruga Indijan River uz kauciju od 750.000 dolara.

Beba se zvala Iris.

(Telegraf.rs)

Video: Iva je nestala na plaži Oficirac, nakon nekoliko dana pronađena je mrtva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA