≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Postoje razne verzije o padu aviona, jedna je nameran zločin": Kremlj opet o smrti Prigožina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pošto nema zaključaka iz istrage, ne mogu vam to tačno formulisati, ali je očigledno da postoje različite verzije, uključujući i verziju, znate o čemu je reč, da kažemo, namernom zločinu i tako dalje, rekao je Peskov

  • 3
Jevgenij Prigožin Vagner Moskva Foto: Tanjug/AP

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov opet je pred novinarima komentarisao pad aviona u kojem je stradao i šef Vagnera Jevgenij Prigožin.

"Postoje različite verzije o nesreći sa avionom Jevgenija Prigožina i sve se razmatraju, među njima i namerno rušenje, ali je neophodno sačekati rezultate istrage Istražnog komiteta Ruske Federacije", reako je Peskov.

On je danas, odgovarajući na pitanja novinara rekao da ruske službe sprovode istragu i da o međunarodnoj istrazi ne može biti govora, "jer je u sadašnjim okolnostima potpuno druga situacija sa ovim padom aviona", naglasio je Peskov.

"Pošto nema zaključaka iz istrage, ne mogu vam to tačno formulisati, ali je očigledno da postoje različite verzije, uključujući i verziju, znate o čemu je reč, da kažemo, namernom zločinu i tako dalje. Zato, sačekajmo još rezultate naše ruske istrage koju vodi Istražni komitet“, objasnio je Peskov.

Podsetimo, avion je pao 23. avgusta u regionu Tvera, a osim Prigožina u letelici je bilo još devet putnika i članova posade, među kojima i veoma bliski saradnici šefa Vagnera. Svi su na mestu stradali. Ruski istražni komitet je potvrdio da su sva tela identifikovana i da se podaci poklapaju sa spiskom putnika.

Jevgenij Prigožin sahranjen je juče na groblju u Sankt Peterburgu kraj oca, u prisustvu članova porodice i najbližih prijatelja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    30. avgust 2023 | 14:35

    Zabole me za Kremlj i za ovog kvazimoda!!!!!!

  • Čupo

    30. avgust 2023 | 15:59

    Kremlj se zaista brine i trudi da se tragovi o njihovoj umešanosti u Prigožinovu smrt ne otkriju.

  • Мали Радојица

    30. avgust 2023 | 14:17

    Не знам што се толико коментарише,кад се види очигледно да је намерно збрисан!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA