Vreme čitanja: oko 2 min.

Trampov saveznik u sve većim mukama: Đulijani u novčanim problemima, mora da proda luksuzni stan

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trampov saveznik i nekadašnji "gradonačelnik Amerike" prodaje nekretninu usled finansijskih muka zbog tekućih pravnih problema

  • 0
Rudi Đulijani Foto: Tanjug/AP

Stan Rudija Đulijanija na Menhetnu prodaje se za 6,5 miliona dolara, ali, kako je rekao lokalni agent za luksuzne nekretnine, njegovo ime ne reklamira ga kao nekada, piše "The Guardian".

"Bilo je tada, kao, to je 'američki gradonačelnik', izabrao je ovu zgradu - sve veoma dobre stvari su mu pripisivane što je živeo u ovoj zgradi", rekla je Doli Lenc za "New York Times".

Sada bi, međutim, Lenc "posumnjao da će biti potpuno drugačije".

Od 1983. do 1989. Đulijani je bio tužilac za južni okrug Menhetna, poznat po krstaškom ratu protiv organizovanog kriminala. Od 1994. do 2001. bio je gradonačelnik Njujorka, predvodeći grad kroz užase 11. septembra. Godine 2007. nakratko je vodio trku za republikansku predsedničku nominaciju.

Ali 2015. i 2016. godine, kada je Donald Tramp ušao u republikanski krug, Đulijani je postao njegov pristalica, pomoćnik i advokat. Nakon što je Tramp postao predsednik, Đulijanijev rad u Ukrajini, tražeći prljavštinu na političkim rivalima, podstakao je prvi od dva pokušaja opoziva. Nakon izbora 2020, Đulijanijev rad na poništavanju Trampovog poraza doprineo je njegovim sopstvenim sve većim zakonskim problemima.

To delo je sada predmet krivične prijave u Džordžiji, za reketiranje i zaveru. Prošle nedelje, kada je Đulijani fotografisan u policiji prilikom hapšenja, mnogi su primetili ironiju.

Na Menhetnu, Đulijanijev penthaus stan u Istočnoj 66. ulici, izašao je na tržište u julu. Istog meseca, na sudskom ročištu u kojem je učestvovala "Smartmatic", kompanija za glasačke mašine koja tuži Đulijanija i "Fox News" za klevetu, Đulijanijev advokat je rekao da je bivši gradonačelnik "blizu da bude švorc".

"Postoji mnogo računa koje on ne plaća", dodao je advokat. "Od telefonskog računa od 57.000 dolara do znatno većih. Mislim da je ovo veoma ponižavajuće za gospodina Đulijanija."

Advokat Adam Kac nije komentarisao za NYT izveštaj o prodaji stana.

Serena Bordmen, "broker palih zvezda" koja je prodala imanja u vlasništvu ozloglašenih ličnosti, uključujući prevaranta Bernija Medofa, sada navodi "Casa Giuliani" kao "sjajnu rezidenciju" unutar "monumentalno raskošnog zdanja … svetao pogled na visoke podove i obilje sunca, visokih plafona i prelepi podova od tvrdog drveta".

Ali Džudit Đulijani, treća bivša supruga bivšeg gradonačelnika, govorila je za NYT.

Opisujući kako je par kupio stan za 4,77 miliona dolara ubrzo nakon što je napustio funkciju gradonačelnika, ona je rekla: "Za nas je to bio dom. Bio je moj muž, i voleo je da se vraća toj kući. To je bilo mesto na koje je dolazio da predahne."

"Rudi je imao rak prostate kada smo se prvi put sreli, što smo takođe preživeli u tom stanu", rekla je Džudit Đulijani prisećajući se kako je voleo biblioteku obloženu drvenim pločama, "gde je mogao da puši cigare i da se opusti i gleda utakmice Jenkija".

Ali ona je takođe rekla da je on sada ukaljao njena sećanja na stan, snimajući pro-Trampov podkast u biblioteci, a zatim je videla kako FBI pretresa stan u vezi sa njegovim radom u Ukrajini.

Razvod Đulijanijevih je okončan 2019. Pre nego što je oglašena prodaja, rekla je ona, stan u penthausu "više nije bio dom".

(Telegraf.rs)

Video: Otkrio nam je po čemu je jedinstvena: Piroćanac kandidat za Ginisa sa kolekcijom kačketa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA