Vreme čitanja: oko 1 min.

Britanski obaveštajci otkrili kako Rusi štite Krmiski most: Jedna tačka Moskvi zadaje najviše muka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo odbrane Velike Britanije je izvestilo da satelitski snimci od 29. avgusta potvrđuju da su Rusi napravili podvodnu barijeru oko mosta napravljenu od potopljenih brodova i zaštitnih nosača, nadajući se da će ga zaštititi od plovila bez posade

  • 0
Krimski most Foto: Tanjug/AP

Obaveštajna služba Velike Britanije otkrila je u svom najnovijem izveštaju na koje sve načine Rusija štiti Krimski most.

"Rusija to čini fizičkom barijerom, snagama protivvazdušne odbrane i nizom drugih sredstava, nadajući se da će to most zaštititi od daljih ukrajinskih napada", navosi se u izveštaju.

Dalje navode da je Kerčki moreuz "usko grlo" u ruskoj logistici za grupe armija u okupiranim delovima Hersonske i Zaporoške oblasti, pošto Rusija u velikoj meri zavisi od Krimskog mosta i trajekata.

"Rusija koristi niz pasivnih odbrambenih sredstava kao što su generatori dima i podvodne barijere, zajedno sa aktivnim odbrambenim merama kao što su sistemi protivvazdušne odbrane, kako bi ojačala vodene prelaze i minimizirala štetu od budućih napada. Ovaj most je značajan za Rusiju i zbog simbolike koji ima, ali i zbog logistike", dodaje se u izveštaju britanskih obaveštajaca, piše Ukrajinska pravda.

Ministarstvo odbrane Velike Britanije je izvestilo da satelitski snimci od 29. avgusta potvrđuju da su Rusi napravili podvodnu barijeru oko mosta napravljenu od potopljenih brodova i zaštitnih nosača, nadajući se da će ga zaštititi od plovila bez posade.

"U blizini južnog dela mosta, ovo uključuje nekoliko plovila na udaljenosti od 160 metara. Oni se nalaze na istom mestu gde je ukrajinski "Sea Baby" napao 17. jula Krimski most", piše u izveštaju.

(Telegraf.rs)

Video: Napad na Krimski most: Internetom kruže dramatični snimci

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA