Vreme čitanja: oko 2 min.

Umro pre 27 godina, niko ne zna ko je: Misteriozni čovek pao sa čuvenog mosta sa bizarnim predmetima u džepu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najvažniji dokaz je jasna fotografija veličine pasoša za koju se veruje da je čovek kada je bio mlađi

  • 0
Čovek pao sa visećeg mosta Clifton u reku Avon u maju 1996. Foto: Avon & Somerset policija

Misterija oko čoveka koji je pao u smrt sa čuvenog mosta sa bizarnim nizom stvari u džepu ostaje nerešena 27 godina kasnije, piše Mirror.

Pokušaji da se otkrije ko je on bili su uzaludni nakon što je u maju 1996. pao sa Kliftonovog visećeg mosta u reku Ejvon, usled čega je zadobio katastrofalne povrede pa ga je bilo nemoguće identifikovati.

Sada, dobrotvorna organizacija obnavlja pozive za rešavanje misterije, ali postoji samo nekoliko nagoveštaja za rešavanje. Pronađen je sa čudnim asortimanom stvari u džepovima, uključujući knjigu priča o Betmenu, Bibliju i zviždaljku za peni.

Pronađen je i paketić cigareta Silk Cut, knjiga Tomasa Mora 'Utopija' iz 1516. godine, kojoj je nedostajala spoljna korica i koja je bila označena pečatom "Vlasništvo saveta Zapadnog Glamorgana".

Najvažniji dokaz je jasna fotografija veličine pasoša za koju se veruje da je čovek kada je bio mlađi.

Imao je i rukom ispisan kartonski znak na sebi na kojem je pisalo "Hrupno spavam, hvala", a veruje se da je imao između 25 i 35 godina. Bio je visok oko 180 cm, beo, smeđe kose do kragne, plavih očiju i bio je srednje građe. Policija takođe kaže da je imao prepoznatljiv mladež na obrazu.

U trenutku kada je pronađen, bio je odeven u plave farmerke, crnu duksericu i crnu kožnu jaknu. Veruje se da je mogao biti deo bristolske zajednice skvotova, a takođe je imao u svom posedu A-Z mapu Britanije, London Shopper torbu i mapu vodiča za avanturu Eurohike.

Putna karta pronađena kod nesrećnog mladića sadržala je fotografije na kojima se jasno vidi žrtva, bez navođenja imena te osobe. Slučaj je zatvorila policija Ejvona i Somerseta kada je upućen mrtvozorniku, pošto nisu pronađene sumnjive okolnosti.

Sada je Locate International objavio novu sliku čoveka koju je kreirao forenzički umetnik Hev Morrison. Nove slike prikazuju  kako je možda izgledao u trenutku smrti, jer se veruje da je fotografija iz pasoša koju je nosio stara.

- Verujemo da je on morao biti negde u poseti ili je putovao unaokolo - rekao je Dejv Grimsted, izvršni direktor i suosnivač Locate International-a.

- Tako da smo uvereni da je neko negde morao da komunicira sa njim ili da ga se setio. To je moglo biti u oblasti Bristola ili bilo gde drugde u UK.

On je pozvao sve da se zapitaju da li je on možda neko koga su sreli – možda na ulici, u gužvi uz zviždaljku ili dok je putovao po zemlji.

- Mogao je da bude interesantan i nezaboravan čovek za razgovor, sa nizom interesovanja, tako da je neko mogao tamo se mora setiti susreta s njim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA