Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj grad je na udaru jake oluje: Gradonačelnik izdao hitno upozorenje

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Zbog izuzetne i nenormalne situacije, u kojoj će biti oboreni rekordi padavina, molim Madriđane da danas ostanu kod kuće"

  • 1
Madrid, Španija Foto: Pixabay/c1n3ma

Gradonačelnik Madrida u nedelju je savetovao sve stanovnike da ostanu kod kuće dok se prestonica priprema za obilne kiše i oluje koje pogađaju delove Španije. Nacionalna meteorološka agencija AEMET izdala je maksimalno crveno upozorenje, što znači moguću ekstremnu opasnost, za nedelju u regionu Madrida, provinciji Toledo i gradu Kadizu. U Madridu bi moglo pasti do 120 litara kiše po kvadratnom metru tokom 12 sati.

"Zbog izuzetne i nenormalne situacije, u kojoj će biti oboreni rekordi padavina, molim Madriđane da danas ostanu kod kuće", napisao je gradonačelnik Madrida Hose Luis Martinez-Almeida na Ks, ranije Tviteru. Tamni olujni oblaci su se skupljali nad Madridom tokom ranog popodneva u nedelju, ali je mnogo ljudi bilo napolju kao i obično, prenosi Rojters.

„Mislim da je (crveno upozorenje) dobra ideja“, rekao je stanovnik Madrida Manuel Loro (42). „Najbolje je da danas ne koristite auto. Biće najjače u šest sati, pa ćemo idi kući ranije“.

Službe za hitne slučajeve Madrida poslale su poruke stanovnicima u kojima ih upozoravaju na rizik od poplava i savetuju im da ne koriste vozila. LaLiga je zbog uzbune prekinula večernji meč između Atletiko Madrida i Sevilje na stadionu Vanda Metropolitano u Madridu. U Alkanaru u Taragoni, na istočnoj obali Španije, hitne službe su takođe zatvorile stanovnike u njihove domove zbog poplava nakon 215 litara kiše po kvadratnom metru u poslednja 24 sata.

Video: Doneće poplave pustinjama: Uragan Hilari kreće se direktno prema Kalifornij

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA