Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpskim turistima lopovi u Italiji ukrali i pelene za bebu: Parkirali kod čuvenog lokaliteta, gde ima kamera

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Želim da apelujem na naše ljude da se klone Napulja ako su na putovanju sa porodicom kako im putovanje ne bi propalo"

  • 10
Srbi opljačkani, Italija Foto-kolaž: Privatna arhiva, Shutterstock

Srbi ovog leta nisu bili na udaru lopova samo u Grčkoj, već su naši turisti imali problema i u Italiji.

U avgustu se putovanje Beograđanina do Italije pretvorilo se u pravu noćnu moru kada je njegov automobil opljačkan kod Napulja. Sada se desilo isto to, samo su akteri priče drugi.

Naime, apsolutno istu situaciju doživeli su naši turisti i to usred bela dana na Pompeji, gde su se zaustavili da bi posetili arheološko nalazište. Nisu ni slutili kakav prizor će zateći nakon obilaska.

Kada su se vratili do automobila shvatili su da u njemu nije ostalo više ništa.

- Parkirali smo se u prometnoj ulici, ispod pet kamera i sve to nije sprečilo lopove da razbiju staklo i iznesu apsolutno sve iz automobila. Oborili su zadnja sedišta i izvukli tri velika kofera, jedan ručni kofer, prenosivi frižider, ručni ranac, verovali ili ne, pelene za bebu, kašice za bebu kao i igračke. Sve to je bilo spakovano tako da se ništa ne vidi sa spoljašnje strane - kaže za Telegraf.rs Milan R.

Srbi opljačkani, Italija Foto: Privatna arhiva

Njihov automobil opljačkan je oko 12 časova, na 200 metara od ulaza u arheološko nalazište, a naš sagovornik kaže da je očevidaca bilo, ali da niko nije hteo da reaguje, niti da svedoči.

- Želim ovim putem da apelujem na naše ljude, da se klone Napulja ako su na putovanju sa porodicom kako im putovanje ne bi propalo. Siguran sam da se radi o organizovanoj grupi, čak verujem da sam propraćen od samog ulaza u Pompeju i da su samo čekali da se zaustavim, udaljim od auta da bi odradili posao - kaže on.

On kaže da ga ne dotiču toliko stvari koje su pokradene već sam događaj i količina stresa koju su njegova porodica i on doživeli na putovanju koje je trebalo da im ostane u lepom sećanju.

Milan je, kako kaže, razočaran u Italijanske vlasti i policiju.

- Ne možemo da verujemo da su lopovi toliko slobodni u 21. veku u zemlji koja je članica Evropske Unije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    4. septembar 2023 | 08:10

    Pod jedan ko te slagao da je u Uniji sve sjajno i uredjeno? Pod dva zahvali se bogu sto ti nisu ukrali auto ili zenu, decu. Jug Italije je oduvek takav, mafija hara i vodi glavnu rec. Niko nije lud da zavrsi u bolnici zbog par Srpskih kofera. Kada negde krenes nije vazno samo poneti naocare za sunce, fotoaparat i beli sesir, vec se raspitas o mestu, istoriji, narodu. Narod i dole jako tesko zivi i nisu blagonakloni prema razmazenim turistima kojih je more, ne kazem da ste bas vi razmazeni. Svako dobro i ne zamerite. Nista lose nisam pomislio, samo iskren savet za sledeci put

  • Duki

    4. septembar 2023 | 07:28

    Pa sta vi mislite ako su u EU tamo med i mleko. Tamo su veci lopovi nego u Srbiju. Ali nase prikatuju u svetu kao opasne i lopove o njihovima cute.

  • lea

    4. septembar 2023 | 07:25

    U Italiji moras da drzis turbu u obe ruke a da ne govorim auto nigdje nije sigurno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA