Vreme čitanja: oko 1 min.

Telo policajke pronađeno na Krfu: Ispituje se da li joj je nešto sipano u piće

Vreme čitanja: oko 1 min.

Telo policajke je pored glavnog puta pronašao slučajni prolaznik

  • 1
Hannah Emily Byrne, Hana Emili Birn, policajka, pronađeno telo, Krf, Grčka Foto: Facebook/Hannah Emily

Britanska policajka Hana Emili Birn (22), koja je došla na letovanje na Krf, pronađena je mrtva samo nekoliko sati pošto je stigla na odmor u Кavos. Njeno telo u nedelju je pored glavnog puta pronašao jedan prolaznik.

Hana, je odlučila je da ostane u gradu kada se njen kolega vratio u hotel. Pronađena je pored glavnog puta, nakon što je, navodno, pala sa nekoliko metara visine i zadobila ranu na glavi. Vlasti na ostrvu sada istražuju da li je njeno piće bilo kontaminirano.

Glavni medicinski službenik koji je prvi pregledao Hanu rekao je da je otkrio alkohol u njenom dahu, grčka policija pretpostavlja da je možda pila alkohol u koji je sipan metanol, piše Daily star.

- Postoje pitanja o tome koju vrstu alkohola je konzumirala. Da li je u njega nešto sipano? Da li je bila toliko pijana zato što je nelegalni metanol bio u alkoholnim pićima koje je konzumirala? Odgovor leži u toksikološkim testovima koji će biti sprovedeni - kaže glavni patolog Janis Aivatidis.

On je dodao da očekuje da će toksikološki testovi otkriti "tačnu prirodu" supstanci uključenih u alkohol koji je policajka popila.

- Od vitalnog je značaja da se ove supstance otkriju. Očekujemo rezultat za nekoliko nedelja - rekao je Aivatidis.

U međuvremenu, šef policije Кrfa Spiridon Skolarikis stavio je ostrvske snage u stanje visoke pripravnosti, dajući uputstva policajcima da upadaju u barove "u roku od jednog minuta" zbog obima kontaminiranog alkohola koji se služi u lokalima.

Njena porodica odala joj je počast opisujući je kao "izuzetno ljubaznu, duhovitu i brižnu".

"Naša voljena Hannah bila je lijepa iznutra i izvana. Bila je iznimno ljubazna, duhovita, brižna i imala je pravi životni život", napisali su oni opraštajući se od nje.

Očekuje se da će Hanin očuh, koji je takođe policajac, stići na ostrvo kasnije ove nedelje kako bi vratio njeno telo u domovinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    6. septembar 2023 | 07:12

    Bizarna smrt. Opste je poznato da Englezi dolaze u Grcku tokom leta na odmore i konzumiraju ogromne kolicine alkohola koji dovode do ovakvih tragedija. Sumanuto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA