Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je telo deteta nađeno u Dunavu maleni Ben: Nestao pre više od 30 godina sa ostrva Kos

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za  plavookog dečaka pretpostavlja se da je imao oko pet, šest godina, bio je visok oko 110 cm, težak oko 15 kg, imao braon kosu i nultu krvnu grupu

  • 0
Ben Needham, nestao dečak na Kosu Foto: Handout / AFP / Profimedia, Interpol

Britanska policija je danas potvrdila da istražuje da li je telo pronađeno u reci u Nemačkoj zapravo maleni Ben Nidam, koji je nestao pre više od 30 godina na grčkom ostrvu Kos, navodi Dejli mejl.

Benova majka Keri traga za svojim sinom, koji je imao samo 21 mesec, od kako je nestao dok se igrao na imanju babe i dede u julu 1991. godine. Ona je na slučaj svog sina podsetila policiju kada je Interpol zatražio pomoć u identifikaciji tela deteta koje je pronašao kanuista u Dunavu u Bavarskoj pre više od godinu dana. Telo je bilo vezano za kamenu ploču i umotano u foliju.

Pošto je policija Južnog Jorkšira potvrdila da istražuje slučaj, Keri je rekla:

- Drago mi je da istražuju. Svaka mogućnost mora da se istraži i odbaci. Mi se nadamo da će jednog dana jedan delić informacije da se pojavi i otkrije istinu.

Menadžer DNK baze Interpola Fransoa Havijer Loren rekao je da su primili 33 dojave od javnosti.

- Sada možemo da pretpostavimo da ovaj dečak verovatno nije Nemac.

U takozvanom crnom obaveštenju Interpola traži se pomoć javnosti u identifikaciji preminulog dečaka i otkrivanju sumnjivih okolnosti njegove smrti. Interpol je takođe objavio grafičku rekonstrukciju dečakove glave. Za  plavookog dečaka pretpostavlja se da je imao oko pet, šest godina, bio je visok oko 110 cm, težak oko 15 kg, imao braon kosu i nultu krvnu grupu. Prema rezultatima istrage, dečak je najverovatnije jedno vreme živeo van Nemačke.

- Bilo da je dete žrtva trgovine robljem, otmice ili nasilja iskoristićemo sve mogućnosti da identifikujemo dečaka i da rasvetlimo okolnosti njegove smrti - rekao je Jirgen Stok, generalni sekretar Interpola.

(Telegraf.rs)

Video: Hrvatska: Nađeni ostaci aviona, sumnja se da je u njemu bilo troje Holanđana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA