Vreme čitanja: oko 1 min.

Opasni ubica Danilo pobegao iz zatvora na spektakularan način: Ovo se ne viđa ni u filmovima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na snimku se vidi neverovatna tehnika koju je Danilo koristio kako bi pobegao sa doživotne robije

  • 0
Danillo Kavalkante, bekstvo iz zatvora u Pensilvaniji Foto: Tanjug/AP

Ubica na doživotnoj robiji Danilo Kavalkante pobegao je na spektakularan način iz zatvora okruga Čester u predgrađu Filadelfije, Pensilvanija, vidi se na snimku koji su objavile vlasti tog okruga, javlja AP.

Neverovatno bekstvo dogodilo se u četvrtak, 31. avgusta, u 8.51. sati, u malom gradu Pokopson Taunšip.

Na snimku se vidi kako Kavalkande ide prema vratima u zatvoru okruga Čester. Zatim se osvrće oko sebe da vidi da li ga neko posmatra. Kada se uverio da ga niko ne vidi, stavlja ruke na jedan zid, a noge na drugi, a zatim uspeva da se popne na zidove krećući se paralelno sa zemljom.

Zamenik direktora zatvora Hauard Holand rekao je da je Kavalkande uspeo da se popne na krov, potom popne kroz bodljikavu žicu, pa da pređe drugu ogradu i još jednu bodljikavu žicu.

Holand je rekao da je u osmatračnici bio stražar, ali da nije video bekstvo. Službenik u kuli je na administrativnom odsustvu jer se vodi krivična istraga kako bi se utvrdilo šta se dogodilo.

"Postupci čuvara sa tornja koji je bio prisutan u vreme Kavalkadeovog bekstva su ključni deo naše interne istrage. Preduzećemo odgovarajuće mere protiv osoblja na osnovu ove istrage", rekao je Holand.

Nakon što je zatvorenik pobegao iz zatvora prošlog četvrtka, oko 200 policajaca češlja područje istočne Pensilvanije kako bi ušli u trag beguncu.

Ko je Danilo Kavalkande?

Kavalkante, brazilski imigrant koji je ilegalno ušao u SAD, osuđen je prošlog meseca na doživotnu robiju jer je ubio svoju bivšu devojku, Deboru Brandao, pred njeno dvoje dece 2021. godine.

Tužioci su tvrdili da ju je ubio zato što je nameravala da obavesti policiju koja je raspisala poternicu protiv njega zbog još jednog ubistva, navodno počinjenog 2017. godine u Brazilu.

(Telegraf.rs)

Video: Stravičan prizor u beogradskom naselju: Dok prolazi voz rampa podignuta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA