Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka i ćerka dobile parazitsku infekciju u hotelu sa 4 zvezdice: Još 70 turista se razbolelo, povraćali krv

Vreme čitanja: oko 2 min.

Među onima koji su oboleli bile su i Čelsi Hejgan (29) i njena ćerka Darsi (6) iz Englsija, na severu Velsa

  • 1
Trovanje hranom, proliv, mučnina, dijareja, bolovi u stomaku Foto-ilustracija: Shutterstock

Više od 70 britanskih turista tvrdi da je dobilo parazitsku infekciju dok su boravili u hotelu sa četiri zvezdice u Maroku i da su bili toliko boesni da su povraćali krv, navodi Daily mail.

Svi turisti su boravili u hotelu u Marakešu tokom leta i jeseni 2022. godine.

Gosti su prijavljivali da su toaleti na bazenu prekriveni fekalijama i povraćkom posle čega je mnogima dijagnostikovana ešerihija koli, salmonela i kriptosporidioza.

Među onima koji su oboleli bila je i Čelsi Hejgan (29) i njena ćerka Darsi (6) iz Englsija, na severu Velsa. Čelsi je polea da povraća krv i prevezena je u bolnicu gde joj je dijagnostikovana kriptosporidioza. parazitska infekcija koja se prenosi na ljude preko kontaminirane vode.

Godinu dana kasnije, Čelsi, dizajnerka, i dalje ima dijareje i blagi gastritis.

Čelsi i Darsi su u Maroku bile od 9. do 16. septembra prošle godine. Simptomi su kod deteta počeli onog dana kada su se vratile u Veliku Britaniju. Majka je prve simptome osetila 24. septembra.

- Kada je Darsi bilo loše, pomislila sam da je do vrućine na odmoru, ali posle par dana je završila u bolnici jer joj nije bilo nimalo bolje. Bilo je grozno videti moju devojčicu u tom stanju. Onda sam se i ja razbolela, nisam mogla da verujem koliko mi je bilo loše. Nikada do tada nisam osetila takve bolove u stomaku. Skoro ceo dan u bolnici sam povraćala. Otkriće da imam gastro infekciju bilo je veliki šok i nije nešto što očekujete čim ste se vratili sa odmora.

- Ipak, kad malo bolje razmislim, higijena u rizortu nije baš odgovarala standardima takvog hotela. Sećam se da je sirovo meso stajalo pored obrađenog, a ljudi su rukama uzimali hranu.

- Godinu dana kasnije ne osećam se 100 posto zdravo. Iako znam da ne mogu da promenim ono kroz šta smo prošle, ipak želim odgovore, osećam da je to najmanje što zaslužujemo.

Turisti su angažovali advokata da bi istražili sve što se desilo u Maroku.

(Telegraf.rs)

Video: Masovno trovanje učenika u Nišu: Ovo je škola iz koje se šestoro učenika otrovalo brzom hranom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    9. septembar 2023 | 07:10

    Maroko je velika povrsina sa stotinama hotela.U napisu teksta imenovati sve hotele gde su turisti dobili infekcije kako bi buduci turisti izbegli takve hotele.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA