Vreme čitanja: oko 1 min.

Krali automobile od turista na Halkidikiju, sad su iza rešetaka: Uhapšeni Makedonci koji su pljačkali u Grčkoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Članovi grupe koji su uhapšeni izvedeni su pred tužioca u Poligirosu

  • 2
grcka policija Foto: Shutterstock.

Luksuzni automobil rumunskih tablica za čijim je volanom viđen muškarac (37) doveo je do prekidanja lanca krađa luksuznih automobila od turista na Halkidikiju.

Kriminalnoj grupi koja je "pala" pripisuje se 19 krađa luksuznih automobila čija je ukupna vrednost skoro 1,2 miliona evra.

Sedam automobila je locirano i vraćeno vlasnicima, a smatra se da su ostali završili u inostranstvu.

Šestorica državljana Severene Makedonije optuženi su da su članovi te organizovani kriminalne grupe, a uhapšeni su trojica muškaraca starosti 22, 24 i 37 godina, među kojima je navodno i "mozak" operacije.

Izvršioci krivičnih dela su, u zavisnosti od svoje uloge u grupi, locirali vozila stranih turista, a potom provaljivali u smeštaje u kojima su se nalazili i krali ključeve od vozila, ali i druge vredne stvari - novac, satove, elektronske uređaje ukupne vrednosti od 60.000 evra.

Oni koji su imali ulogu vozača obavezali su se da ukradena vozila izvezu sa grčke teritorije u Severnu Makedoniju, a u tu svrhu su koristili tajne prolaze.

Članovi grupe koji su uhapšeni izvedeni su pred tužioca u Poligirosu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA