Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukrajinska pravda: U ruskom napadu u toku noći oštećeno obdanište, škola i osam stambenih zgrada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kravčenko je rekao da se trenutno rešavaju posledice napada, a vlasnicima oštećenih objekata biće pružena sva neophodna pomoć

  • 5
Rusija napad na Krivi Rog Ukrajina Foto: Tanjug/AP

U ruskom napadu na Kijevsku oblast u noći između 9. i 10. septembra oštećeni su infrastrukturni objekat, škola, obdanište, obrazovni rehabilitacioni centar i osam stambenih zgrada, saopštio je Ruslan Kravčenko, načelnik Vojne uprave Kijevske oblasti.

- Ruski neprijatelj je ponovo pribegao napadu. Sinoć je vazdušni napad trajao više od 3 sata. Neprijatelj je napao Kijevsku oblast bespilotnim letelicama. PVO preko noći je aktivno odgovarala u Kijevskoj oblasti - rekao je on, prenosi Ukrajinska Pravda.

- Kao rezultat napada, oštećen je infrastrukturni objekat u jednom okrugu. Žrtava nema. Sve hitne službe su stigle na lice mesta i reaguju - dodao je.

Kako je rekao Kravčenko, u eksploziji u jednom od okruga u oblasti oštećeno je osam privatnih stambenih zgrada sa polomljenim prozorima i vratima, a polomljenim fasadama i krovovima.

Pored toga, eksplozijom su oštećene prostorije škole, obdaništa i zgrade seoskog veća u jednoj hromadi (administrativnoj jedinici koja označava grad, selo ili više sela i njihovih susednih teritorija). U drugoj grupi oštećen je edukativno rehabilitacioni centar.

Kravčenko je rekao da se trenutno rešavaju posledice napada, a vlasnicima oštećenih objekata biće pružena sva neophodna pomoć.

Policija je dodala da je muškarac (20) hospitalizovan sa povredom ruke od stakla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srele

    10. septembar 2023 | 14:46

    Kuknjava non stop od marioneta belosvetskih, sta su oni radili Rusima od 2014 do sada ni rec o tome. Kostace vas kaubojske baze na pragu Rusie.

  • Mi

    10. septembar 2023 | 15:31

    Neka crkne tsj koji gadja civilne objekte.

  • Čika Velja

    10. septembar 2023 | 15:08

    Čim nema žrtava,znači da Rusi pogađaju šta planiraju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA