Vreme čitanja: oko 1 min.

Mafijaški bos koji je ubio sudiju Falkonea ne vraća se u zatvor

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je već nedelju dana u specijalnoj ćeliji na odeljenju za zatvorenike u bolnici San Salvatore u L'Akvili, a prethodno je bio na intenzivnoj nezi

  • 1
Mateo Mesina Denaro Foto: Profimedia/CC/Zuma Press

Povratak mafijaškog bosa Matea Mesine Denara u zatvor sa maksimalnom bezbednošću u L'Akvili "više nije na dnevnom redu" pošto se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo.

Mesina Denaro je u bolnici više od mesec dana. Operacija creva kojoj je bio podvrgnut 8. avgusta bila je uspešna, ali je uznapredovali rak debelog creva izazvao opšte pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja, rekli su izvori, prenosi agencija Ansa.

On je već nedelju dana u specijalnoj ćeliji na odeljenju za zatvorenike u bolnici San Salvatore u L'Akvili, a prethodno je bio na intenzivnoj nezi.

Ovaj 61-godišnjak ispoljava različita raspoloženja, od trenutaka lucidnosti, preko radosti pa do drugih ekstremne slabosti, rekli su izvori.

On je bio u komi nekoliko dana zbog dejstva lekova protiv bolova koji su mu potom promenjeni, rekli su izvori.

Mesina Denaro je uhapšen sredinom januara na klinici za onkologiju u Palermu nakon 30 godina bekstva.

Vođa Koza nostre osuđen je za učešće u desetinama ubistava, uključujući bombaške napade 1992. u kojima su ubijene sudije Đovani Falkone i Paolo Borselino.

Pored atentata na Falkonea i Borselina, osuđen je za ubistvo Đuzepea Di Matea, 12-godišnjeg sina mafijaša koji je postao zaštićeni svedok. Dečak je držan i mučen 800 dana, a zatim je zadavljen i rastvoren u kiselini 1996. godine.

Denaro se tereti i za bombaške napade u umetničkim i verskim objektima u Milanu, Firenci i Rimu u kojima je 1993. godine nastradalo 10 ljudi a oko 40 njih povređeno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojadin pavlovic cole

    12. septembar 2023 | 19:20

    meni je poznato da je sudija falkone morao biti UBIVEN:)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA